19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

  «IMAGINE CUP»: Παγκόσμιο φοιτητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας στην Κύπρο διοργανώνει η Microsoft

  Έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας, διοργανώνει η Microsoft για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο. Ο διαγωνισμός Imagine Cup αποτελεί εμπειρία ζωής, αφού μέσα από το ανταγωνιστικό κλίμα οι διαγωνιζόμενοι αποκτούν μια μοναδική εμπειρία, δημιουργούν φιλίες και έχουν μια σημαντική ευκαιρία στο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τα εξυπνότερα μυαλά συναντώνται και αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, αποσκοπούν στο να λύσουν τα πιο δύσκολα προβλήματα παγκοσμίως.

  Ότι ξεκινά με την «έκρηξη» έμπνευσης και με αρκετή σκληρή δουλειά, μπορεί να καταλήξει σε μια μελλοντική τεχνολογική καινοτομία, σε ανέλιξη στον επαγγελματικό τομέα ή σε νέες βιομηχανίες που θα ευδοκιμήσουν. Το Imagine Cup προσκαλεί τους φοιτητές στο να μάθουν, να συνεργαστούν  και να αλλάξουν τον κόσμο, επιστρατεύοντας τη φαντασία τους, το πάθος και τη δημιουργικότητα τους για τεχνολογικές καινοτομίες. Ο διαγωνισμός φέρνει τους μαθητές κοντά, δίνει ώθηση στους διαγωνιζόμενους να τα δώσουν όλα, και παρέχει ευκαιρίες να δημιουργηθούν δυνατές φιλίες που θα κρατήσουν πέρα από το διαγωνισμό.

  Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια ένα χρόνο, αρχίζοντας με online διαγωνισμούς κι ένα Παγκύπριο τελικό, με θέμα «Φαντάσου έναν κόσμο όπου η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των δυσκολότερων προβλημάτων». Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες που αφορούν Software Design, Game Design (Windows Phone και Xbox/Windows) και Challenges. Στα Challenges του φετινού διαγωνισμού οι φοιτητές μπορούν να διαγωνιστούν στις ακόλουθες κατηγορίες: IT, Kinect Fun Labs, Windows Metro Style Applications, Windows Azure και Windows Phone. Η νικήτρια ομάδα από την Κύπρο στην κατηγορία Software Design μαζί με τους παγκόσμιους φιναλίστ από τις άλλες κατηγορίες που προκύπτουν από τους online διαγωνισμούς,  θα ταξιδέψουν με έξοδα της Microsoft  στo Σύδνεϋ της Αυστραλίας, τον Ιούλιο του 2012, για να διαγωνιστούν στον 10ο Παγκόσμιο τελικό.  Στο τέλος της διαδικασίας  θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους νικητές της κάθε κατηγορίας. Σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν παίζει ρόλο ποιος θα έχει την καλύτερη λύση αφού στην ουσία όλοι κερδίζουν.

  Πέρσι, η νικήτρια ομάδα του τοπικού διαγωνισμού, που αποτελείτο από τους Κώστα Κωνσταντίνο, Νικολαΐδη Γιώργο, Παπαδιομήδους Διομήδη και Μαυρή Αντώνη, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη της Αμερικής, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό. «Η Microsoft μας έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Imagine Cup. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον τελικό μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άτομα από όλο το κόσμο, να κερδίσουμε και να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές.» δήλωσαν τα μέλη τις ομάδας.

  Η νικήτρια ομάδα ταξίδεψε υπό τη συνοδεία του μέντορα τους και λέκτορα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χαράλαμπου Πουλλή. «Διαγωνισμοί όπως το Imagine Cup δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες ώστε να βρουν λύση σε μερικά από τα πιο ποιό δύσκολα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας σήμερα. Οι φοιτητές χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και σκέφτονται outside-of-the-box για να βρουν νέους, καινοτόμους τρόπους για να αναπτύξουν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα μέσα από την τεχνολογία. Η παρουσία στους παγκόσμιους τελικούς ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα, αλλά ακόμα περισσότερο για τους φοιτητές που συνόδευα.»

  Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τους πιο ταλαντούχους software designers, προγραμματιστές, game developers στο να εργαστούν δημιουργικά και να δώσουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πείνα, τη φτώχεια, την εκπαίδευση, τον έλεγχο των ασθενειών, την υγεία, το περιβάλλον και άλλα κρίσιμα θέματα  που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

  Χορηγοί αυτής της σημαντικής προσπάθειας είναι η εταιρεία ηλεκτρονικών Bionic και η ομάδα του Φιλελεύθερου. Επίσης υποστηρικτές είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

  Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το www.imaginecup.com.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles