BREAKING

Καταγγελίες της Cyta για «κτυπήματα κάτω από τη μέση»

Με αφορμή τις έως τώρα συζητήσεις για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, η Cyta με ανακοίνωση της, κάνει αναφορά για «κτυπήματα κάτω από τη μέση» αντικρούοντας  παράλληλα την άδικη και έντονη κριτική όπως την χαρακτηρίζει, που γίνεται σε βάρος του οργανισμού.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως έξης :

«Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, καταγράφεται καθημερινά μια άδικη και έντονη κριτική σε βάρος των ημικρατικών οργανισμών, με τα πυρά κάποιον πολιτικών και άλλων προσώπων να επικεντρώνονται στη Cyta.

Στις δημόσιες καθημερινές συζητήσεις δεν γίνεται, τυχαία ή σκόπιμα, καμία αναφορά στην, για δεκαετίες, προσφορά της Cyta και στο ρόλο της στην ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.       Αντ’ αυτού, προβάλλονται ανακρίβειες και γίνονται αυθαίρετες εκτιμήσεις για την αξία του Οργανισμού, με το σκεπτικό η πώλησή του, να αποσβέσει το χρέος μας στους δανειστές μας και να μας απεγκλωβίσει από τις πρόνοιες του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Την ίδια ώρα, η αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα που επέδειξε η Διεύθυνση, για να μην εμπλακεί στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, έχει εκληφθεί, από κάποιους, ως αδυναμία, την οποία εκμεταλλεύονται στην προώθηση αυθαίρετων προσεγγίσεων και απόψεων.

Αυτή η εικόνα συνεχίζει η ανακοίνωση «ανησυχεί τη Διεύθυνση, η οποία νοιώθει βαθιά υποχρέωση να παρέμβει, για να αποκαταστήσει την αλήθεια, αλλά και για να υπερασπιστεί, τόσο τους εργαζόμενους, που έχουν κάθε δικαίωμα να είναι περήφανοι, γιατί υπηρετούν σε αυτό τον Οργανισμό, όσο και τα ευρύτερα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τους τελευταίους μήνες άτομα που προβάλλονται ως ειδικοί στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και των τηλεπικοινωνιών κατακλύζουν καθημερινά τα ΜΜΕ και καταθέτουν δημόσια τις απόψεις τους για τη Cyta και το καθεστώς της. Όλοι αυτοί, καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα, αν με τις τοποθετήσεις τους συμβάλλουν στη σωστή, υπό τις περιστάσεις, εξέλιξη των διαδικασιών ή αν, άθελα ή ηθελημένα, σπρώχνουν στο «ξεπούλημα» του Οργανισμού. Να απαντήσουν, επίσης, γιατί, στις προσπάθειες να βρουν επιχειρήματα υπέρ της ιδιωτικοποίησης, σπιλώνουν, χωρίς αιδώ και φειδώ, το όνομα και την προσφορά ενός ιστορικού Οργανισμού. Αυτές  τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Για να προχωρήσει ο όποιος οδικός χάρτης, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης γνώση του τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ιδιομορφιών της Cyta. Αυτό που, δυστυχώς, παρατηρείται σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται στα ΜΜΕ, είναι η απουσία επιστημονικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας για όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Όπως, για παράδειγμα, οι απόψεις που ακούονται για κατακερματισμό των υπηρεσιών του Οργανισμού, ή για το ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η Cyta, έγκαιρα και πριν την υπογραφή του μνημονίου με τους δανειστές μας, εξέλιξη για την οποία  δεν ευθύνεται ο Οργανισμός, σχεδίαζε και προχωρούσε στην υλοποίηση προγραμμάτων εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης. Προέβαινε σε αυτές τις ενέργειες γιατί είναι στη φύση της να βλέπει μπροστά, να τολμά και να καινοτομεί.   Εκσυγχρονιστικές ενέργειες και ενέργειες για μείωση του κόστους που  έχουν υλοποιηθεί  από χρόνια, περιλαμβάνουν την εισαγωγή ευέλικτου ωραρίου, συστήματα ελέγχου, μείωση του προσωπικού με σχέδια ευδόκιμης αφυπηρέτησης και μη αντικατάσταση αυτού που αφυπηρετεί.

Γι’ αυτό, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά γιατί να στοχοποιείται το προσωπικό της Cyta, όταν αμείβεται όπως ο κάθε δημόσιος υπάλληλος και όταν δέχεται τις μειώσεις και αποκοπές μισθών, χωρίς εξαιρέσεις. Όταν, ακόμα, η κλίμακα εισδοχής του επιστημονικού προσωπικού είναι μειωμένη, σε σχέση  με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ενώ αυτά τα στελέχη δεν λαμβάνουν επίδομα υπερωριακής απασχόλησης, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Η Cyta, είναι ένας ημικρατικός οργανισμός που κατάφερε, μετά από δέκα χρόνια ελεύθερου και έντονου ανταγωνισμού, να παραμένει η πρώτη επιλογή του Κύπριου πολίτη και να είναι κερδοφόρος και πρωτοπόρος.  Ένας Οργανισμός, που δεν επιβαρύνει ούτε ένα σεντ τον κρατικό προϋπολογισμό, αντίθετα χρηματοδοτεί κάθε χρόνο το κράτος, με την παραχώρηση μερίσματος και δανείζει την κυβέρνηση, όποτε ζητηθεί και κριθεί αναγκαίο».

Η ανακοίνωση καταλήγει « Είναι η ώρα της ευθύνης. Η διεύθυνση και το προσωπικό της Cyta είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το ίδιο θα πρέπει να πράξει ο κάθε εμπλεκόμενος. Η Cyta θα υπερασπιστεί την ιστορία και τη φήμη της. Είναι υποχρεωμένη να το πράξει, προς όφελος της Κύπρου».

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment