36 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
More

  Το Ovi Store δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε εφαρμογές απευθείας

  Καθώς η ζήτηση για εφαρμογές, παιχνίδια και περιεχόμενο προορισμένο να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα, αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο το ηλεκτρονικό κατάστημα Ovi Store της Nokia μπορεί και υποστηρίζει κατά μέσο όρο 1.7 εκατομμύρια downloads σε ημερήσια βάση, ενώ ο κάθε ενεργός χρήστης εκτιμάται ότι, κατεβάζει 8.5 εφαρμογές κατά μέσο όρο, κάθε μήνα. 

  “Από την πρώτη μέρα, η Nokia συνειδητοποίησε πόσο σημαντική είναι για τους καταναλωτές η προσαρμογή του Ovi store στο τοπικό επίπεδο και στο περιεχόμενο της κάθε χώρας.  Κάτω από αυτό το πρίσμα, το Ovi Store προσφέρεται, πλέον, πλήρως προσαρμοσμένο στα ειδικά χαρακτηριστικά των τοπικών αγορών σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υποστηρίζοντας συνολικά 30 διαφορετικές γλώσσες. “Στόχος  είναι να κάνουμε το Ovi Store όσο πιο φιλικό και προσιτό γίνεται. Έτσι πλέον οι καταναλωτές πέρα από το δωρεάν περιεχόμενο το οποίο μπορούν να κατεβάσουν, μπορούν να αγοράζουν εφαρμογές  με χρέωση στο λογαριασμό του κινητού τους  αφού πλέον η υπηρεσία mobile billing υποστηρίζεται και από τους ελληνικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας ” δηλώνει ο κ. Greig Williams, Γενικός Διευθυντής της Nokia South East Europe, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα σε εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

  Το Ovi store υποστηρίζει εφαρμογές και περιεχόμενο που έχουν αναπτύξει ανεξάρτητοι developers για κινητά Nokia, συμπεριλαμβανομένων αρχείων μουσικής και βίντεο, καθώς επίσης και ringtones ή wallpapers. Παράλληλα, το ελληνικό Ovi Store έχει εμπλουτιστεί με μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών τοπικού ενδιαφέροντος που προέρχονται από αναγνωρισμένους παρόχους  περιεχομένου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται TA NEA, το MAD TV, ο Nova -Sport FM, το Myphone.gr,  η  WWF Ελλάς κ.α.

  Με το Ovi Maps στις Nokia smartphones συσκευές, βρίσκετε το δρόμο σας εύκολα και χωρίς χρέωση !

  Από τις 21 Ιουνίου, όλα τα smartphones της Nokia, δηλαδή συσκευές όπως το N97 mini, το Nokia 5230, το X6, το E52, και το E72, θα πωλούνται στην ελληνική αγορά με προεγκατεστημένη την εφαρμογή Ovi maps, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Παράλληλα, όσοι είναι ήδη κάτοχοι αυτών ή άλλων συσκευών Nokia*, θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν την εφαρμογή Ovi Maps, χωρίς κόστος, από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.nokia.gr/maps, ενώ σύντομα, όλα τα Smartphones της εταιρείας θα διαθέτουν τα Ovi Maps προεγκατεστημένα.

  Η εφαρμογή Ovi maps της Nokia βασίζεται στην κορυφαία τεχνολογία ψηφιακών χαρτών και πλοήγησης της  NAVTEQ, κι εξασφαλίζει στους χρήστες των κινητών Nokia χάρτες με γεωγραφική κάλυψη που είναι καλύτερη από την αντίστοιχη οποιασδήποτε άλλης εταιρείας. Τον Ιανουάριο του 2010, η Nokia ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει, χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση, την υπηρεσία πλοήγησης για οδηγούς ή πεζούς, καλύπτοντας 70 χώρες και υποστηρίζοντας φωνητικές οδηγίες σε 45 γλώσσες. Από τότε μέχρι και σήμερα, η εφαρμογή έχει γίνει download περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές.

  Η τελευταία έκδοση των Ovi Maps συνοδεύεται από χάρτες υψηλής ποιότητας και χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα των αυτόνομων συσκευών πλοήγησης, διαθέσιμα δωρεάν χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Για τη χρησιμοποίηση της εφαρμογής καθώς και για την αγορά συμπληρωματικών χαρτών, είτε κωδικών λογισμικού ή άλλων πληροφοριών δεν γίνεται καμία πρόσθετη χρέωση. Παρόλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξει χρέωση από το δίκτυο κινητής για τη μεταφορά δεδομένων (εάν, για παράδειγμα,  ο χάρτης μιας συγκεκριμένης χώρας ή πόλης δεν έχει εγκατασταθεί off-line).

  Με τα Ovi Maps, τόσο οι οδηγοί, όσο και οι πεζοί μπορούν να πλοηγηθούν μέσω λεπτομερών φωνητικών οδηγιών  σε 70 χώρες, χωρίς χρέωση. Ειδικότερα για τους οδηγούς προβλέπονται πρόσθετες λειτουργίες όπως βοήθεια κατά την επιλογή λωρίδας κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο, , επισήμανση για την ύπαρξη κάμερας ασφαλείας ή ραντάρ, και ενδείξεις ορίου ταχύτητας. Παράλληλα, οι πεζοί έχουν τη δυνατότητα να ‘κόβουν’ δρόμο μέσα από πάρκα ή χαρτογραφημένους πεζόδρομους σε περισσότερες από 100 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και να εντοπίσουν πάνω από 6000 σημεία ενδιαφέροντος, μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης. Χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις, οι κάτοχοι Nokia smartphones μπορούν να βρίσκουν τον κινηματογράφο, το θέατρο, το εστιατόριο, το ξενοδοχείο, την τράπεζα ή το ΑΤΜ, το εμπορικό κατάστημα ή οποιοδήποτε άλλο σημείο βρίσκεται κοντά στην πραγματική τους θέση, καθώς επίσης και να καθοδηγούνται στον αγαπημένο τους προορισμό, γρήγορα και σίγουρα.

  Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία hybrid vector, οι χάρτες της υπηρεσίας Ovi Maps είναι υψηλής ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα καταλαμβάνουν μικρό χώρο στη μνήμη του κινητού. Οι συγκεκριμένοι χάρτες έχουν το μισό μέγεθος από τους ογκώδεις χάρτες τεχνολογίας bitmap που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τους κατεβάζουν οποιαδήποτε στιγμή από τον υπολογιστή τους και να τους αποθηκεύουν στο κινητό τους για μελλοντική χρήση.  Έτσι, όταν κάποιος βρίσκεται στο εξωτερικό, όπου οι χρεώσεις για τη μεταφορά δεδομένων είναι πολύ υψηλές, ή βρίσκεται εκτός κάλυψης του δικτύου κινητής μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Ovi Maps σε offline mode, εξοικονομώντας χρήμα και ρεύμα από τη μπαταρία του κινητού.

  Την ίδια στιγμή , οι φανατικοί χρήστες των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια νέα διάσταση στην επικοινωνία με τους φίλους, ενεργοποιώντας τον λογαριασμό του Facebook και χρησιμοποιώντας τη σύνδεση με τα Ovi Maps ώστε να μπορούν να ενημερώνουν για την πραγματική τους θέση και τις επιθυμίες τους.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles