BREAKING

0

Ψηφιακή βιβλιοθήκη “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”: Με τα tablets στα σχολεία!

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε σήμερα στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία, παρουσιάστηκε η ψηφιακή βιβλιοθήκη «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», που περιλαμβάνει τα σχολικά βιβλία σε περιβάλλον ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book reader).

cyta_aristotelis1

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ψηφιακή βιβλιοθήκη έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Κύπρο, από τις εταιρίες Square Lab και SNQ DIGITAL, με τη συμμετοχή 40 περίπου Κυπρίων σχεδιαστών και προγραμματιστών, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Cyta υποστηρίζει το έργο αυτό, ως στρατηγικός συνεργάτης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Cyta, κ Ρίτα Καρατζιά, η απόφαση για στήριξη του «Αριστοτέλη» υπηρετεί την εταιρική στρατηγική του Οργανισμού για καινοτομία και επιχειρηματική διεύρυνση, στηρίζοντας παράλληλα τον Ευρωπαϊκό στόχο για μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Τα χαρακτηριστικά της ψηφιακής βιβλιοθήκης, είναι τα ακόλουθα:

  • Είναι διαθέσιμη από το appstore της Αpple για iPad και από το Google Play για συσκευές Android.
  • Οι κάρτες ενεργοποίησης, για όλα τα διαθέσιμα βιβλία μιας τάξης, θα διατίθενται από όλα τα Cytashop παγκύπρια στην τιμή των €20. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και παιδιά θα μπορούν να προμηθευτούν τις κάρτες από τις επισκέψεις και παρουσιάσεις της ψηφιακής βιβλιοθήκης “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” στα σχολεία. Στις επισκέψεις αυτές οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθευτούν τις κάρτες στην τιμή των €10, ενώ για τους μαθητές θα ισχύει η κανονική τιμή με το 10% να επιστρέφεται στον Σύνδεσμο Γονέων. Να σημειωθεί ότι για τους άπορους μαθητές οι κάρτες θα δίνονται εντελώς δωρεάν.
  • Θα παρέχεται 18ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση από εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Προσφέρει, ασφάλεια στη χρήση της εφαρμογής.
  • H ιστοσελίδα aristotelislibrary.com, αλλά και οι λογαριασμοί σε facebook και twitter είναι σε πλήρη λειτουργία, για απάντηση πιθανών αποριών, αλλά και για ενημέρωση για νέα διαθέσιμα βιβλία.
  • Από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμα 26 βιβλία Γυμνασίου, ενώ καθημερινά, θα προστίθενται νέοι τίτλοι. Η εφαρμογή θα είναι άμεσα διαθέσιμη και στις τάξεις Λυκείου, όπως και στον Β΄ κύκλο Δημοτικού (Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξη).

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, επισήμανε πόσο σημαντική για την εκπαίδευση είναι η εφαρμογή αυτών των καινοτόμων λύσεων για τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα, στο σύνολό της. Ο κ. Κενεβέζος εξέφρασε την περηφάνια του, γιατί αυτό το έργο είναι δημιούργημα Κυπρίων, κάτι το οποίο μπορεί να προσθέσει αξία στη χώρα μας και να χρησιμοποιηθεί ως λύση και για άλλες χώρες.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στο δικό του χαιρετισμό, υπογράμμισε ότι η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης ήταν προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και βασικός πυλώνας στο πρόγραμμα της Παιδείας.
Ο κ. Παπαδόπουλος συγχάρηκε τους δημιουργούς του έργου για την πρωτοβουλία τους, η οποία, στους χαλεπούς για τον τόπο μας καιρούς, όπως είπε, δίνουν λύσεις που, όχι μόνο δεν κοστίζουν στο κράτος, αλλά το όφελός τους είναι τόσο μεγάλο, που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ Άριστος Ριρής, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά και τη στήριξη της Cyta στην παιδεία  και εξέφρασε την επιθυμία του,  όπως η ψηφιακή βιβλιοθήκη γίνει κτήμα του κάθε μαθητή, έτσι ώστε να αναπτύξει, ο καθένας ξεχωριστά, στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές του. Ο κ. Ριρής σημείωσε ότι η στήριξη της Cyta είναι συνειδητή και ουσιαστική, γιατί πιστεύει ότι η ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης» θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ψηφιακή μάθηση.

cyta_aristotelis2

0 Comment