19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έρχεται το Android Market In-app Billing

    Εξελίξεις έχουμε στο πεδίο των πληρωμών Android applications. Σήμερα ο χρήστης ο οποίος θέλει να αγοράσει μια εφαρμογή (η οποία είναι επί πληρωμή) μπαίνει στο Android market και την αγοράζει. Αυτό φυσικά εκτός Ελλάδος –η οποία έτσι κι αλλιώς είναι αποκλεισμένη από την δυνατότητα συναλλαγών μέσω του Android market. Όμως τώρα, σύμφωνα με σχετική διαρροή, ετοιμάζεται το λανσάρισμα του Android Market In-app Billing, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις εφαρμογές να δέχονται πληρωμές, όταν ο χρήστης τις χρησιμοποιεί. Δηλαδή το αρχικό download της εφαρμογής γίνεται δωρεάν από το market και στη συνέχεια ο χρήστης, ενώ ήδη τη χρησιμοποιεί, μπορεί να πληρώσει, είτε για να χρησιμοποιήσει περισσότερα features είτε για συμμετέχει σε on-line gaming κλπ.

    Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι χώρες στις οποίες η Google θα δώσει τη δυνατότητα του In-app Billing, η εξέλιξη αυτή θεωρείται ενδιαφέρουσα γιατί, όπως και να έχει, αυξάνει τις εναλλακτικές των developers να κερδίσουν χρήματα.

    Το σίγουρο είναι ότι το οικοσύστημα του Android έχει πλέον την κρίσιμη μάζα των χρηστών, πρόθυμων να πληρώσουν για να αποκτήσουν δυνατές, χρήσιμες και πρωτότυπες εφαρμογές. Από την άλλη, οι developers ενθαρρύνονται να αναπτύσσουν όλο και καλύτερες εφαρμογές και φυσικά να συμμετέχουν και αυτοί στην αξία που παράγει το οικοσύστημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles