19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Και εγέννετο Oupeng !

    Λίγοι ίσως γνωρίζετε την συμφωνία συνεργασίας που συνήψε το Μάρτιο η Opera Software and η Telling Telecom. Την Opera την γνωρίζετε λόγω του ομώνυμου mobile browser. H Telling Telecom από την άλλη είναι ο μεγαλύτερος διανομέας κινητών συσκευών στην Κίνα με πωλήσεις 30 εκατομμυρίων συσκευών μόνο για το 2010 !

    Ο γάμος των εταιριών αυτών είχε ήδη τον πρώτο του καρπό. Το όνομά του είναι Oupeng και πρόκειται για ένα νέο browser που έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που σερφάρουν οι Κινέζοι.
    Τα νέα χαρακτηριστικά που δίνει ο νέος Browser είναι η πλήρη ενσωμάτωση του Weibo (αντίστοιχο του twitter στην Κίνα) και η εντελώς νέα τεχνολογία συμπίεσης και rendering που επιτρέπει την αύξηση της ταχύτητας κατά 10 φορές και την χρήση 90% λιγότερων δεδομένων από το δίκτυο ! Αν και το Oupeng αφορά μόνο τους Κινέζους, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το κέντρο βάρους των καινοτομιών μετατοπίζεται πλέον πολύ ανατολικά.

    Άλλωστε όταν από τα δυτικά οι δρόμοι είναι κλειστοί από εδραιωμένα μονοπώλια της Καλιφόρνια, ο εναλλακτικός δρόμος είναι από την άλλη πλευρά του πλανήτη, όπου το τεχνολογικό αντίπαλο δέος είναι πρόθυμο να υιοθετήσει τα τέκνα της δύσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles