24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κλείνει το Play.com!

    Αν είσαι κι εσύ από ‘κείνους που αγοράζουν συχνά videogames από το εξωτερικό online, τότε πιθανότατα θα γνωρίζεις το Play.com. Το βρετανικό κατάστημα, έγινε γνωστό λόγω των ασυναγώνιστων τιμών του και των δωρεάν μεταφορικών που ανέκαθεν προσέφερε, ωστόσο όπως όλα δείχνουν πέφτει θύμα των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου!

    Βασικά πρόσεξε να δεις τι παίζει: το Play.com, όπως και πολλές ακόμα επιχειρήσεις, έχει την έδρα του στο νησάκι του Τζέρσεϊ, στο κανάλι της Μάγχης. Το σύμπλεγμα των νησιών αυτών, θεωρείται «Κτήση του Βρετανικού Στέμματος» με αποτέλεσμα να μην υπάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (παρ’ ότι αυτό έχει την… κηδεμονία του :P) και να… ανήκει και να μην ανήκει ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Το ρεζουμέ; Γλιτώνει τον ΦΠΑ! Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου όμως, αποφάσισε να τελειώνει με τη «φάμπρικα» των «tax free»νησακίων της Μάγχης, κάτι που σημαίνει ότι όοολες αυτές οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις (ASDA, Tesco, Amazon, Play.com) που έχουν τις αποθήκες τους σε αυτά, να…μεταναστεύουν!

    Στην περίπτωση του Play.com βέβαια, αντί για μετανάστευση θα έχουμε οριστικόκλείσιμο! Η ιαπωνική Rakuten, στην οποία και ανήκει πλέον το κατάστημα, αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα… online παζάρι στο οποίο άλλα καταστήματα θα μπορούν να διαθέτουν την πραμάτεια τους (κάτι σαν το Amazon Marketplace). Το Play.com θα συνεχίσει να λειτουργεί πάντως έτσι όπως το ‘ξερες μέχρι και τον Μάρτιο, οπότε έχε τον νου σου για καμιά «αποχαιρετιστήρια» προσφορά…

     

    Πηγή: gameslife

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles