20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Cyta Smartcity Open Day: 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 ο τεχνολογικός μαραθώνιος για «έξυπνες πόλεις»

    cyta smart city 3

    Στην ανάδειξη και συζήτηση καλών πρακτικών που θα επιτρέψουν σε ιδιωτικούς, κυβερνητικούς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη, εμπλουτίζοντας την ανθρώπινη ζωή και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία βιώσιμων Δήμων και κοινοτήτων ήταν επικεντρωμένη η ημερίδα Cyta Smartcity Open Day, που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ) στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της Cyta στη Λευκωσία. Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε επίσης παρουσίαση των δράσεων του μαραθωνίου Cyta Smartcity Crowdhackathon, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Cyta στη Λευκωσία από 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.

    Κατά την έναρξη της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στελέχη εταιρειών και οργανισμών που σχετίζονται με τις έξυπνες πόλεις, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων, απεύθυναν χαιρετισμό ο κ. Γιάννης Κουλίας, Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών της Cyta, καθώς και ο κ. Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

    cyta smart city 4

    Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Γιώργος Πατούλης, ο στην δική του παρέμβαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφέρθηκε σε αντίστοιχες δράσεις που υλοποιούνται στην Ελλάδα.

    cyta smart city 5

    Ο Επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας & Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta, κ. Χρίστος Χρίστου, με αφορμή τη στήριξη του Cyta Smartcity Crowdhackathon, αναφέρθηκε και παρουσίασε το έργο και τους στόχους του Κέντρου. Στο επίπεδο της παρουσίασης του μαραθωνίου Cyta Smartcity Crowdhackathon, ο κ. Γεώργιος Καραμανώλης, CTO/CIO και Συνιδρυτής της Crowdpolicy, παρουσίασε τη διαδικασία και τις διεθνείς τάσεις. Ο κ. Γιάννης Τσιάμης, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Μέλος ΔΣ ΕΕΤΑΑ ΑΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μίλησε για την εμπειρία του στο Crowdhackathon City Challenge στην Ελλάδα και τα επόμενα βήματα του Smartcity Accelerator. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τα στελέχη της Cyta κ. Κώστας Πάντζιαρος και κα Τασούλα Καμένου παρουσίασαν τεχνολογικές λύσεις που προσφέρονται από τον Οργανισμό.

    cyta smart city 6

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Cyta Smartcity Open Day διεξήχθη επίσης  μια πολύ δημιουργική συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν η κα Χάρις Θεοχάρους, Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Δήμο Λευκωσίας και Συντονίστρια του έργου RISE – Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies, η οποία μίλησε για το έργο, και η κα Κωνσταντίνα Λορτζιέ, Υπεύθυνη Στρατηγικής Έξυπνης Πόλης Δήμου Λευκωσίας (Μηχανικός/Ενεργειακός Ελεγκτής), με θέμα ”Λευκωσία -Έξυπνη Πόλη”.

    Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, Βασικός παράγοντας επιτυχίας για την υλοποίηση δράσεων για τις έξυπνες πόλεις

    Βασικός παράγοντας επιτυχίας για την υλοποίηση δράσεων για τις έξυπνες πόλεις, αναδείχθηκε μέσα από τις εργασίες Cyta Smartcity Open Day η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Δημήτρης Παπαλλής, Manager IT Governance, DT & Business Development, Information Technology Services, παρουσίασε τη δημιουργία νέων υπηρεσιών με την διάθεση των APIs της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, Γενικός Διευθυντής και ο κ. Χρήστος Χρήστου, Σύμβουλος για Αστική Ανάπτυξη, ΑΤManagement, παρουσίασαν το χρηματοδοτικό εργαλείο των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ) για αστική ανάπτυξη και καλές πρακτικές υλοποίησης από την Ελλάδα, ενώ ο κ. Χάρης Γκούλιος, Εμπορικός Διευθυντής OTS, παρουσίασε καλές πρακτικές έξυπνων πόλεων. Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Πιερή, Ιδρυτής της εταιρείας Risetech Media (www.risetechmedia.com), μίλησε για τη χρήση των chatbots για εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών Δήμων, ο Δρ Αντώνης Χατζηαντώνης, Αν. Μηχανικός της CyRIC Ltd (www.cyric.eu), αναφέρθηκε στις καινοτόμες λύσεις ΙοΤ σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κύπρο, ενώ ο κ. Παγκράτιος Βανεζής, Μέλος του ΔΣ της KPMG Limited και ο κ. Κωνσταντίνος Μπότσαρης, Στέλεχος της KPMG Limited, παρουσίασαν τις νέες τεχνολογίες στις “έξυπνες πόλεις”.

    cyta smart city 1

    cyta smart city 2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles