24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    1 εκατομμύριο δολάρια για όποιους καταφέρουν να «σπάσουν» τον Chrome από τη Google

    H Google ανακοίνωσε πως προσφέρει βραβεία αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων για όσους κατορθώσουν να χακάρουν τον Chrome browser κατά τη διάρκεια του συνεδρίου CanSecWest. την ερχόμενη εβδομάδα.

    Με το σκεπτικό πως η ομάδα ασφαλείας του Chrome έχει πολλά περισσότερα να μάθει από ένα πλήρως ολοκληρωμένο χακάρισμα του browser, θα προσφέρει τα χρηματικά έπαθλα των 60, 40 και 20 χιλιάδων δολαρίων σε όλους εκείνους που θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένες και λειτουργικές επιθέσεις στον Chrome χρησιμοποιώντας (ως τοπικοί χρήστες) λειτουργικό Windows 7. Όσοι θα κατορθώσουν τις επιθέσεις στον Chrome που πληρούν τις προϋποθέσεις, εκτός από το χρηματικό έπαθλο θα λάβουν για δώρο κι ένα Chromebook.

    Σημειώνεται πως ο Chrome είναι ο μόνος browser που δεν έχει παραβιαστεί κατά την διάρκεια των 6 ετών που γίνεται το συνέδριο και έχουν καθιερωθεί τα Pwn2Own awards. Εξού και η Google, προτίθεται να πληρώσει όλους εκείνους που θα κατορθώσουν επιθέσεις, μέχρι να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Κι αυτό είναι η πρόκλησή της. Λέει «σας δίνουμε ένα μεγαλύτερο κίνητρο, μήπως και φέτος τα καταφέρετε».

    Η Google δίνει τα χρηματικά έπαθλα αλλά δεν υποστηρίζει την διοργάνωση. Πέρυσι απέσυρε την υποστήριξή της καθώς η οργάνωση άλλαξε τους όρους λέγοντας πως οι hackers μπορούν να διεκδικήσουν τα βραβεία χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση στα συστήματα. Κι αυτό που θέλει η Google είναι να γνωρίζει τον τρόπο για να μπορεί να το αντιμετωπίσει, λογικό δεν είναι;

    Πηγή: ArsTechnica, Gizmodo

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles