15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    10.000.000 iPhones σε ένα σαββατοκύριακο πούλησε η Apple!

    Η πανδημία και η επακόλουθη έλλειψη εξαρτημάτων ημιαγωγών έχει διαταράξει τα πάντα, αλλά αυτό είναι απίθανο να αποθαρρύνει τους καταναλωτές από το να αγοράσουν δώρα κατά τη σεζόν εκπτώσεων, τώρα μάλιστα που έρχονται και οι γιορτές, επιβάλλονται τα δώρα. Σύμφωνα με αναλυτές της Wedbush Securities, μόνο το Σαββατοκύριακο, η Apple κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια iPhone και περίπου 40 εκατομμύρια smartphone θα πουληθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με την Wedbush Securities, τα καταστήματα της Apple συνεχίζουν να υποφέρουν από έλλειψη smartphones σε iPhone 13 Pro, με τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά κατά περίπου 15% και τους χρόνους αναμονής των παραγγελιών να εκτείνονται για εβδομάδες. Συνολικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τέταρτου ημερολογιακού τριμήνου, η Apple μπορεί να πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια smartphones. Μόνο στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πηγή, θα μπορούσαν να πουληθούν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια iPhones.

    O αντίκτυπος της έλλειψης chips στη διαθεσιμότητα smartphones θα είναι προσωρινός και η ζήτηση για το iPhone θα μπορεί να υποστηρίξει τις οικονομικές επιδόσεις της Apple για πολύ καιρό ακόμη. Το νέο οικονομικό έτος ξεκίνησε τον Οκτώβριο στο ημερολόγιο της εταιρείας και θα μπορούσε να πουλήσει σχεδόν 100 εκατομμύρια AirPods ασύρματα μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ανέφερε η Wedbush Securities. Αυτή η κατηγορία προϊόντων αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερο από το 5% των συνολικών εσόδων της Apple το FY2022.

    Σε άλλα σχετικά νέα μαθαίνουμε πως η TSMC θα ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων μόντεμ 5G, σχεδιασμένα από την Apple ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2023. Αυτό θα ήταν έτσι το τέλος μιας μακράς εσωτερικής προσπάθειας του γίγαντα του Cupertino να αποκτήσει την ανεξαρτησία του από παίκτες όπως η Qualcomm ή η Intel.

    Το 2019, εξάλλου, η Apple είχε αγοράσει από την Intel ένα μεγάλο μέρος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της, επικεντρωμένο στην ανάπτυξη chips και μόντεμ 4G / 5G. Εκείνη την εποχή, ήταν ένας τρόπος να επιταχυνθεί η δουλειά που είχε ήδη γίνει από τις ομάδες του Tim Cook. Η ιαπωνική εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με τέσσερις από τις πηγές της “Ο κατασκευαστής του iPhone αναπτύσσει τα δικά του εξαρτήματα για τον χειρισμό ραδιοσυχνοτήτων και κυμάτων χιλιοστών για να αναπτύξουν το νέο τους  μόντεμ. Επιπλέον, η Apple εργάζεται επίσης για το δικό της chip διαχείρισης κατανάλωσης ενέργειας ειδικά για αυτό το μόντεμ”.

    [via]

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles