17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    10 χρόνια iPhone!

    Ήταν 9 Ιανουαρίου του 2007 όταν στο δημοφιλές Moscone Center του San Francisco κατά κάποιους άλλαζε η ιστορία των smartphones. Ή κατά άλλους απλά ανακοινωνόταν το πρώτο iPhone, αλλά ακόμη και γι’ αυτούς πρόκειται για μία συσκευή που το όνομά της αναδεικνύει ένα buzz και ένα hype που δύσκολα έχει ξαναδεί η αγορά.

    steve-jobs-iphone
    O Steve Jobs στην παρουσίαση του πρώτου iPhone.

    Ο Steve Jobs ήταν φυσικά ο άνθρωπος που γύρω στις 9:43 τοπική ώρα παρουσίασε την συσκευή που η Apple ετοίμαζε πυρετωδώς για 2 1/2 χρόνια. Ήταν μία “επανάσταση”, τρεις συσκευές μαζί, ένα iPod, ένα τηλέφωνο και ένας internet communicator σε ένα!

    https://www.youtube.com/watch?v=-3gw1XddJuc

    “Σήμερα θα δημιουργήσουμε ιστορία μαζί” είχε πει ο Jobs στην αρχή εκείνης της ομιλίας και φαίνεται πως τα κατάφερε, για ακόμη μία φορά…

    original-iphone-2g-2007
    Original iPhone 2G

    Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε στην αγορά στις 29 Ιουνίου του 2007 σε τιμή 499 δολάρια για ένα μοντέλο χωρητικότητας 4GB και 599 δολάρια για το μοντέλο των 8GB. Καθώς ήταν ένα πρώτης γενιάς μοντέλο φυσικά είχε τις δικές του “παιδικές ασθένειες” ωστόσο προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αίσθηση κερδίζοντας και το βραβείο “εφεύρεσης της χρονιάς” από το περιοδικό Time.

    iphone_4
    iPhone 4

    Σήμερα 10 χρόνια μετά, το iPhone γιορτάζει, και 15 μοντέλα έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, φτάνοντας στα χέρια χρηστών σε όλο τον πλανήτη.

    iphone-7-plus
    iPhone 7 Plus

    Χρόνια πολλά iPhone!

    iphone-mosaic

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles