21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    10 facts που (ενδεχομένως) να μην γνωρίζατε για το Tomb Raider και την Lara Croft!

    Από σήμερα (15/3) ξεκινάει η προβολή της νέας ταινίας Tomb Raider, με την βραβευμένη με Oscar, Alicia Vikander, να επιχειρεί να χαρίσει μία νέα κινηματογραφική διάσταση στη δημοφιλή video game περσόνα που χαρακτήρισε τα 90s και ενσαρκώθηκε στη μεγάλη οθόνη από την Angelina Jolie. Με αφορμή λοιπόν τη νέα κινηματογραφική περιπέτεια της Lara, έφτασε η στιγμή για να μάθουμε μία σειρά από στοιχεία για τον κόσμο της διάσημης αρχαιολόγου και για το Tomb Raider game, τα οποία ενδεχομένως οι περισσότεροι να μην τα είχατε ακούσει… ποτέ!

    20_Years_of_Croft

    • Το πρώτο Tomb Raider game, δημιουργήθηκε ως ένα ripoff του Indiana Jones!

    Όπως αντιλαμβάνεστε η Lara είναι απλώς ένας «θηλυκός» Indy, ενώ επίσης ως πηγή έμπνευσης του παιχνιδιού αποτέλεσε και το Jurassic Park!  

    • Η Lara Croft στις αρχές ονομαζόταν… Laura Cruz!

    Στα πρώτα concepts, η Lara δεν είχε καταγωγή από την Βρετανία, αλλά από κάποια χώρα της λατινικής Αμερικής και ονομαζόταν Laura Cruz! Μάλιστα, η ηρωίδα της Core Design στις αρχές είχε μία μεγαλύτερη «αγάπη» προς την βία.

    • 504 Πολύγωνα!

    O παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί στα πολύγωνα που διέθετε το πρώτο μοντέλο της Lara. Μπορεί να ήταν κάπως πιο… «τριγωνική», ωστόσο το 1996 που παρουσιάστηκε στον κόσμο του gaming ήταν ότι πιο τέλειο σε video game χαρακτήρα είχε εμφανιστεί εκείνη την εποχή!

    Tomb Raider Lara Croft (4)

    • H Lara κατέχει μία σειρά από ρεκόρ Guinness

    To Tomb Raider είναι ένα «φαινόμενο» όχι μόνο για τον κόσμο του gaming, αλλά και για την ευρύτερη geek και pop κουλτούρα! Για αυτό και δικαίως έχει αποσπάσει μία σειρά από ρεκόρ Guinness, όπως είναι της πιο πετυχημένης video game ηρωίδας (για την Lara Croft), της πιο αναγνωρίσιμης video game περσόνας στην ιστορία του gaming, την πιο λεπτομερή και ρεαλιστική video game ηρωίδα, αλλά και του spinoff game Με τα περισσότερα κέρδη.

    • Μικρό team!

    Για να δημιουργηθεί το πρώτο game της σειράς εργάστηκαν μόλις έξι άτομα, 3 artists και 3 προγραμματιστές!

    • Στα τέλη των 90s, η Lara Croft ήταν πιο αναγνωρίσιμη και από τον… Πάπα!

    Το περιοδικό Time στα τέλη της δεκαετίας του ’90, έτρεξε μία online έρευνα, η οποία αφορούσε τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες εκείνης της εποχής. H αγαπημένη αρχαιολόγους βρέθηκε στις πιο πάνω θέσεις ακόμη και από τον… Πάπα!

    Tomb Raider Lara Croft (6)

    • Εκτός από comic, εξώφυλλο στο Time και στους Financial Times, η Lara έγινε και… γραμματόσημο!

    Στα τέλη των 90s η Lara ήταν τόσο μεγάλη «celebrity» που βρισκόταν κυριολεκτικά παντού, σε εξώφυλλα περιοδικών, σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων ακόμη και εντυπωμένη σε… γραμματόσημα!  

    • Στη ταινία Cradle of Life, υπήρχε μόλις ένα μέλος του cast που είχε καταγωγή από τις Η.Π.Α!

    Όσο απίστευτο και εάν θα σας φανεί, στο Cradle of Life, η μοναδική πρωταγωνίστρια που καταγόταν από Αμερική, ήταν η πρωταγωνίστρια… Angelina Jolie!  

    Tomb Raider Lara Croft (3)

    • Στο πρώτο Tomb Raider σκοτώνονται μόλις 6 άτομα!

    Μπορεί να τα έβαζε με τίγρεις και γορίλες, όμως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς σκοτώνονται μόλις 6 άτομα!

    • To Tomb Raider ήταν ένα από τα πρώτα games που χρησιμοποιήθηκε η οπτική τρίτου προσώπου!

    Στη δεκαετία του ΄90, η μόδα στο gaming πρόσταζε προοπτική πρώτου προσώπου, για αυτό και η ύπαρξη μίας ηρωίδας σε thirdperson perspective μπορούσε να θεωρηθεί… επανάσταση!

    Tomb Raider Lara Croft (2)

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles