Έχουμε να το λέμε ότι η Samsung είναι μία εταιρεία που κυκλοφορεί… συνεχώς νέες συσκευές. Και μπορεί κάποιες από αυτές να έχουν βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις της αγοράς, κερδίζοντας το (θετικό) ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, κάποιες άλλες, ωστόσο, δεν τα έχουν καταφέρει και τόσο καλά, παρ’ όλα αυτά τις θυμόμαστε για την παράξενή τους σχεδίαση. Οι Νοτιοκορεάτες έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια και κάποιες (πώς θα το λέγαμε, χμμμ…) ίσως ιδιαίτερα σχεδιαστικά προτάσεις, οι οποίες δεν ενθουσίασαν απαραίτητα το κοινό. Κάποιες είναι απλά… περίεργες, κάποιες άλλες θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε έως και… άσχημες.
Παρακάτω θα δείτε 10 επιλογές που βρήκαμε στο PhoneArena και συγκεντρώνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, χωρίς, ωστόσο, κάποιο από αυτά να αποτελεί πρόσφατη πρόταση της κορεατικής εταιρείας. Στην εποχή των μεγάλων smartphones με τις οθόνες αφής, τα περιθώρια για πειραματισμούς είναι (ευτυχώς μάλλον) μικρότερα.
1. Samsung SGH-P300
Μοιάζει με calculator αλλά ήταν… κινητό της Samsung. Έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2005 και, για την εποχή του, ήταν πάρα μα πάρα πολύ λεπτό, με πάχος μόλις 8.9 χιλιοστά. Διέθετε οθόνη 1.8 ιντσών με ανάλυση 220×176 pixels, συνδεσιμότητα GPRS, κάμερα 1.3MPixels με flash και μπαταρία 800mAh. Ερχόταν και με δερμάτινη θήκη που περιλάμβανε extra μπαταρία.
2. Samsung SGH-E910 Serene (w/ Bang & Olufsen)
Μία συνεργασία της εταιρείας με την Bang & Olufsen, που κυκλοφόρησε επίσης στα τέλη του 2005. Τετράγωνο με πληκτρολόγιο τύπου “καντράν”, οθόνη 2.1 ιντσών QVGA και VGA κάμερα. Το κινητό κόστιζε τότε (κρατηθείτε) περί τα 1.000 δολάρια και απευθυνόταν μόνο σε… ιδιαίτερα γούστα με “φουσκωμένο” πορτοφόλι.
3. Samsung SGH-P310 CardFon
Ακόμη μία ιδιαίτερα λεπτή πρόταση σε… δερμάτινη θήκη επίσης. Διέθετε οθόνη 1.8 ιντσών ανάλυσης 320×240 pixels, οπίσθια κάμερα 2MPixels με flash και υποστήριξη κάρτας microSD. Μάλιστα…
4. Samsung UpStage SPH-M620
Ένα κινητό με… δύο όψεις. Από τη μία έμοιαζε με ένα MP3 player με οθόνη 2.1 ιντσών ανάλυσης 220×176 pixels, καθώς και πλήκτρα ελέγχου μουσικής ευαίσθητα στην αφή και, από την άλλη, είχε ένα αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, οθόνη 1.4 ίντσας ανάλυσης 176×65 pixels.
5. Samsung SGH-F520
Αυτό το κινητό δεν κυκλοφόρησε ποτέ, καθώς η παραγωγή του ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Ήταν μία περίεργη πρόταση με πάχος 17 χιλιοστά και δύο sliding πληκτρολόγια, κάτω από την οθόνη των 2.8 ιντσών ανάλυσης 480×272 pixels. Διέθετε ακόμη κάμερα 3MPixels, υποστήριξη microSD και HSDPA (ένα χαρακτηριστικό σπάνιο για το 2007, οπότε και επρόκειτο να λανσαριστεί). Τη χάσαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε, πάντως…
6. Samsung Juke
Ακόμη μία ιδιαίτερη σχεδιαστικά συσκευή, που σχεδιάστηκε για… μουσικόφιλους. Μικρό (αλλά με πάχος 21 χιλιοστά), με οθόνη 1.6 ιντσών, περιστρεφόμενη οθόνη, ειδικά μουσικά πλήκτρα, ένα (κρυμμένο) αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο και 2GB εσωτερική μνήμη.
7. Samsung SCH-i760
Πριν τα Windows Phone, υπήρχαν τα Windows Mobile και η Samsung είχε κάνει και εκεί τις προσπάθειές της. Ιδού μία συσκευή με QWERTY keyboard, οθόνη 2.8 ιντσών QVGA και κάρτες microSD.
8. Samsung Serenata
Η δεύτερη συνεργασία της Samsung με την Bang & Olufsen στα τέλη του 2007. Με οθόνη 2.3 ιντσών, navigation wheel, HSDPA και 4GΒ αποθηκευτικού χώρου, πάνω απ’ όλα βέβαια αυτή την ιδιαίτερη σχεδίαση που βλέπετε στη φωτογραφία.
9. Samsung B3310
Πίσω στο 2009, μία ακόμη περίεργη πρόταση με μία σειρά αριθμητικών πλήκτρων, στο αριστερό πλάι της συσκευής, οθόνη QVGA 2 ιντσών και sliding πληκτρολόγιο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας αρέσει η καινοτομία της.
10. Samsung SPH-N270 Matrix
Και τελειώνουμε με μία συσκευή, το prototype της οποίας χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “The Matrix Reloaded”, πίσω στο 2003. Κατά τα άλλα, μόνο ένας μικρός αριθμός από Samsung Matrix πουλήθηκαν στις ΗΠΑ από την Sprint. Η συσκευή είχε πάχος 20 χιλιοστά και ενσωμάτωνε μία μικρή TFT οθόνη ανάλυσης 128×160 pixels.
τα σχόλια είναι κλειδωμένα.