21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    10 λόγοι που είμαστε σίγουροι ότι η Γη είναι στρογγυλή

    Κοιτάχτε. Για κάποιο λόγο (*) άγνωστο σε εμάς, πολύς κόσμος υπέφερε όταν ισχυριζόταν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Για κάποιο «θρησκευτικό» λόγο (**), που δεν έχουμε υπόψιν μας, βόλευε η γη να είναι επίπεδη.

    Επίσης, για έναν επίσης άγνωστο λόγο (***) σε εμάς, για κάποια περίοδο οι επιστήμονες του κόσμου ήδη από την αρχαία Ελλάδα γνώριζαν ότι η Γη είναι στρογγυλή, όπως και γνώριζαν και την θέση της μέσα στο Ηλιακό μας Σύστημα, αλλά για κάποιο λόγο επίσης άγνωστο (****), φαίνεται να το ξέχασαν στην διαδρομή. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, μερικοί από τους ανθρώπους που το γνώριζαν στην Ευρώπη, κάηκαν ή βασανίστηκαν μήπως και αλλάξουν μυαλό. Τέλος πάντων.

    Σε κάθε περίπτωση, επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια και ποιος Μεσαίωνας μπορεί να μας προκύψει πάλι, οι τύποι του Minute Physics έφτιαξαν το ακόλουθο video με τα 10 πιο σημαντικά δεδομένα που μας αποδεικνύουν πως η Γη είναι στρογγυλή. Για να το δείτε, θα εξασκήσετε λίγο τα μαθηματικά σας, τη φυσική σας, αλλά όταν θα φτάσετε στο επιχείρημα Νο. 1, θα έχετε πείσει οποιονδήποτε δύσπιστο. Κι ας σας κάψουν στην πυρά μετά :Ρ

    Όπου (*) είναι οι άγνωστοι σε μας λόγοι που συνέβησαν κάποια πράγματα στον Μεσαίωνα. Αν έχετε απαντήσεις για κάποιον από αυτούς, θα χαρούμε πολύ να τις μοιραστείτε μαζί μας. :)

    Πηγή: Gizmodo, Wikipedia

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles