13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    11ο Συνέδριο InfoCom Cyprus 2019: Με πρωτοφανή προσέλευση που ξεπέρασε τους 600 συνέδρους ολοκλήρωσε τις εργασίες του

    infocom (7)

    Με πρωτοφανή προσέλευση που ξεπέρασε τους 600 συνέδρους, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 11ο Συνέδριο InfoCom CY (www.infocomcy.com), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας, με κεντρικό τίτλο “Monetizing the digital era”.

    Σύνεδροι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Τεχνολογίας, των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, των Media, και της Ψηφιακής Οικονομίας.

    infocom (6)

    Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου σε χαιρετισμό της στο Συνέδριο ανέφερε «Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό και να θέσω υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 11ο ετήσιο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής και Media “Infocom Cyprus 2019”. Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές του συνεδρίου, το οποίο έχει εξελιχθεί σε θεσμό και δικαίως θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις ψηφιακές τεχνολογίες».

    Όπως σημείωσε στη συνέχεια η Υπουργός «Η Ευρώπη προετοιμάζεται για την εποχή του Gigabit Society και των υπερυψηλών ταχυτήτων, που θα φέρει τις αναδυόμενες τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G, την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Blockchain στο κατώφλι μας. Σε αυτό το πλαίσιο έχει δρομολογηθεί ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα Ψηφιακή Ευρώπη για την περίοδο 2021-2027.  Οι δείκτες απόδοσης του εν λόγω προγράμματος θα περιλαμβάνουν στόχους όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων, η κυβερνοασφάλεια και η ασφάλεια διαδικτύου, οι προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες και η ανάπτυξη και βέλτιστη χρήση της ψηφιακής χωρητικότητας και διαλειτουργικότητας».

    Η Υπουργός  Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου αναφερόμενη στο χρονοδιάγραμμα για την χορήγηση αδειοδότησης ανάπτυξης δικτύων τεχνολογίας 5G στη Κύπρο επεσήμανε ότι «Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να παραμείνει αδρανής στην ψηφιακή επανάσταση που συντελείται. Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, που είναι η αρμόδια Αρχή για την αδειοδότηση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως είναι τα δίκτυα 5G, ανακοίνωσε, στις 30 Αυγούστου 2019, την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης με σκοπό τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 3.6 GHz, και 26 GHz για την ίδρυση και λειτουργία δικτύων 5G. Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και αυτή τη στιγμή το Τμήμα αξιολογεί τα σχόλια που έλαβε. Εντός του 2020, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών αναμένεται να προκηρύξει το διαγωνισμό (πλειστηριασμό). Τονίζεται ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών τα κράτη μέλη θα πρέπει να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης των δικτύων αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματα υγείας που αναφύονται, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2020».

    infocom (4)

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για 11η συνεχή χρονιά, με την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων(ΟΕΒ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Κύπρου (CITEA ) και του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (CCS) συμμετείχε  σύσσωμη η Κυπριακή αγορά ICT, με επικεφαλείς τους κύριους Νικόλα Σιακόλα, Διευθύνων Σύμβουλος, Cablenet – Χριστόδουλο Πρωτόπαπα, Διευθύνων Σύμβουλος, Hellas Sat – Νίκος Χριστάκη, CEO, HP Hellas – Πέτρο Οικονομίδη, Πρόεδρος & CEO, Cloudlayer8 – Δημήτρη Κολοκοτρώνη, CEO, Fasmetrics και Γιώργο Κωμοδρόμο, Διευθυντής, Τμήματος  Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

    infocom (5)

    Το παρόν τους έδωσαν, επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, ο Κώστας  Αγρότης πρόεδρος Δ.Σ Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (CCS), ο Άρης Αναστασιάδης, Πρόεδρος του CITEA και πλήθος πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου.

    infocom (1) infocom (10)

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου InfoCom Cyprus 2019, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης που είναι ο Εθνικός Φορέας Τυποποίησης στη Κύπρο, πραγματοποιήθηκε παράλληλη ενότητα με θέμα «Η σημασία της τυποποίησης και των προτύπων στις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα τεχνολογίας 5G». Εισηγητές στην ενότητα αυτή ήταν δυο προσκεκλημένοι από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τυποποίησης Τηλεπικοινωνιών (ΕΤSI), και πιο συγκεκριμένα ο κ. Jorgen Friis,Chief Service Officer (CSO) – ETSI και ο κ. Kevin Flynn 3GPP Marketing and Communications Officer– ETSI, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

    Τέλος, στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, οι περισσότεροι από 600 σύνεδροι που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου ICT και να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν όχι μόνο την καθημερινότητά τους, αλλά και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

    Περισσότερες και ανανεωμένες πληροφορίες για το 11ο InfoCom CY, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site.

    infocom (3) infocom (2) infocom (9) infocom (8)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles