16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    13χρονος χάκερ ταυτοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως μέλος της Greek Hacking Scene

    Με ανακοίνωσή της, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώνει την ταυτοποίηση άλλου ένα μέλους της Greek Hacking Scene, της Ελληνικής ομάδας χάκερς που βρίσκεται πίσω από το defacement της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Παιδείας και άλλων.

    Το 6ο στη σειρά μέλος της ομάδας που δηλώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι έχει ταυτοποιήσει, στους 6 μήνες ερευνών της, είναι ένας 13χρονος, κάτοικος του νομού Αττικής που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, θεωρείται διάνοια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

    Ο 13χρονος, κατά του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, αλλά δεν έχει συλληφθεί εφόσον έχουν παρέλθει τα χρονικά όρια του αυτόφωρου, κατηγορείται, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που φέρονται να είναι μέλη της Greek Hacking Scene ότι προχώρησαν σε κακόβουλες ηλεκτρονικές πράξεις που οδήγησαν στην αλλοίωση αρκετών ιστοσελίδων, όπως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Βουλής, των τραπεζών PROTON, Πειραιώς, Ελληνικής, του ΟΑΣΑ και άλλων.

    Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δηλώνει πως συνεχίζει τις έρευνές της προκειμένου να εντοπίσει όλα τα μέλη της Greek Hacking Scene, η οποία με τη σειρά της συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις σε υψηλού προφίλ στόχους, όπως το CERN.

    Σύμφωνα με το πάντα ενημερωμένο secnews.gr το “nick” του 13χρονου που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις προαναφερόμενες επιθέσεις και μέλος της GHS, είναι o dionuchc.

    Τη σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την έρευνά της σχετικά με την GHS μπορείτε να τη βρείτε εδώ

    Πηγές: astynomia.gr, kathimerini.gr, secnews.gr

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles