20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    14 εκατομμύρια συσκευές Android έπληξε το CopyCat Malware!

    Η εταιρεία ασφαλείας Check Point ανίχνευσε μια νέα μορφή malware (CopyCat) που έπληξε τουλάχιστον 14 εκατομμύρια συσκευές Android σε όλο τον κόσμο, όπως διαβάζουμε στο secnews.gr.

    14-million-android-phones-infected-with-copycat-malware-516872-2

    Πρόκειται κυρίως για Ασιάτες χρήστες, έχουν όμως “μολυνθεί” συσκευές και σε άλλες αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Το CopyCat απειλεί κυρίως συσκευές με ξεπερασμένο Android, καθώς εκμεταλλεύεται ευπάθειες σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

    Φαίνεται ότι το malware δεν κατέβηκε από το Google Play Store, αλλά από μολυσμένες εφαρμογές που έχουν δημοσιευτεί σε καταστήματα τρίτων κατασκευαστών. Το CopyCat φτάνει σε κινητά τηλέφωνα Android ως μέρος εφαρμογών που διανέμονται σε καταστήματα άλλων κατασκευαστών και αφού κατέβει στη συσκευή, συλλέγει πληροφορίες συστήματος και μεταφορτώνει πρόσθετο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί τελικά να βοηθήσει στο root της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνοεγκληματίες έχουν root προνόμια στη συσκευή, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας και έχοντας πλήρη έλεγχο του συστήματος.

    Το malware απευθύνεται κυρίως σε συσκευές με έκδοση Android 5.0 και παλαιότερες και η Google προειδοποιεί ότι τα smartphones σας πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα για να βεβαιωθείτε ότι το CopyCat δεν τα μολύνει. Επιπλέον, η λήψη εφαρμογών Android μόνο από αξιόπιστες πηγές είναι ένας καλός τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles