14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    15 από τα ακριβότερα domains όλων των εποχών

    Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα κατά τη δημιουργία ενός web site είναι η εύρεση του… ονόματός του. Όπως εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε, τα καλύτερα ονόματα είναι “πιασμένα” εδώ και πολύ καιρό, έτσι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες εταιρείες που θέλουν ένα συγκεκριμένο όνομα για το domain τους, πληρώνουν αρκετά χρήματα ώστε να το αποκτήσουν από τον κάτοχό του.

    sold

    Παρακάτω, θα βρείτε μία λίστα με τα 15 πιο ακριβά domains στον κόσμο, εκείνα δηλαδή που κόστισαν τα περισσότερα χρήματα για να αγοραστούν. Για να δούμε ποια είναι…

    15 & 14. Korea.com and SEO.com

    Το πρώτο είναι το πιο ακριβό domain στη χώρα και έχει αγοραστεί τον Ιανουάριο του 2000, έναντι 5 εκατ. δολαρίων. Το δεύτερο αγοράστηκε με το ίδιο ποσό από την WashingtonVC το 2007.

    13. Toys.com

    Αγοράστηκε από κατάστημα λιανικής παιχνιδιών ToysRUS το Μάρτιο του 2009, έναντι 5,1 εκατ. δολαρίων.

    11 & 12. Casino.com and Slots.com

    Οι αγοραστές τους ξόδεψαν 5,5 εκατ. δολάρια, το 2003 και το 2010, αντίστοιχα.

    10. Beer.com

    Πρόκειται για ένα domain που αγοράστηκε το 2006, έναντι 7 εκατ. δολαρίων. Παρά το “ενδιαφέρον” όνομά του, ωστόσο, ακόμη και σήμερα η ιστοσελίδα του παραμένει κενή.

    9 & 8. Business.com and Diamond.com

    Και τα δύο πωλήθηκαν έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων.

    7. Fb.com

    Όπως μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε από το όνομα, πρόκειται για ένα domain που αγοράστηκε από το Facebook έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων το 2010. Αυτό έγινε για λόγους “προστασίας” του ονόματος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου φυσικά, ωστόσο τώρα χρησιμοποιείται και ως domain για τις διευθύνσεις email των εργαζομένων του (σε αντίθεση με τους χρήστες του που έχουν διευθύνσεις σε @facebook.com).

    6. Porn.com

    Λαμβάνοντας υπόψη το “spicy” όνομα, μπορείτε εύκολα να υποθέσετε γιατί το domain αυτό κόστισε 9,5 εκατομμύρια δολάρια σ’ αυτόν που το αγόρασε το 2007.

    5. Fund.com

    Ένα όνομα-έκπληξη στη λίστα, καθώς πρόκειται για ένα site από μία εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Κόστισε 7,8 εκατ. δολάρια το 2008, ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει ανέβει κάποιο site σε αυτή τη διεύθυνση.

    4. Hotels.com

    Το domain αγοράστηκε έναντι 11 εκατ. δολαρίων το 2001 και, φυσικά, από το όνομα μπορείτε να αντιληφθείτε γιατί ήταν μία τόσο ακριβή αγορά.

    3. Sex.com

    Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι είναι ένα από τα ακριβότερα domains όλων των εποχών, αν σκεφτεί κανείς τι αναζητά περισσότερο ο κόσμος στο Internet. Η τελευταία φορά που πουλήθηκε το εν λόγω domain ήταν το 2010 έναντι 13 εκατ. δολαρίων.

    2. PrivateJet.com

    Μία από τις πιο ακριβές πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς έφτασε τα 30,18 εκατ. δολάρια το 2012.

    1. VacationRentals.com

    Η πιο ακριβή πώληση δεν αφορά ένα site τζόγου ή πορνό, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος. Αντίθετα, πρόκειται για το VacationRentals.com, που κόστισε 35 εκατ. δολάρια το 2007. Το πιο απίστευτο, ωστόσο, αφορά το λόγο απόκτησής του από τον Brian Sharples, ιδρυτή του HomeAway, που το αγόρασε ώστε να μην το αποκτήσει η εταιρεία Expedia.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles