13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    1,9 δις Συσκευές Κινητών Τηλεφώνων θα διατεθούν το 2018 εκτιμά η Gartner

    smartphones_rect

    Μετά από την πτώση των πωλήσεων κατά 3%, που κατέγραψε το 2017, η παγκόσμια αγορά συσκευών, κινητών τηλεφώνων, tablets και PCs, δυναμικό “come back” με θετικό πρόσημο, εκτιμάται ότι θα υπάρξει το 2018, με  αύξηση κατά 1,3% σε όγκο που θα ανεβάσει τις πωλήσεως στα 2,3 δις συσκευές. Σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, στην οποία ανήκουν οι παραπάνω εκτιμήσεις, η βελτίωση των πωλήσεων θα είναι ακόμη πιο σημαντική σε επίπεδο αξίας, καθώς, παγκοσμίως, οι δαπάνες για συσκευές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν φέτος κατά 7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Στο μεταξύ, ανοδικά αναμένεται να κινηθεί και η μέση τιμή πώλησης των συσκευών, η οποία ήδη το 2017 αυξήθηκε κατά 9,1%, ενώ για το 2018 οι τιμές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 5,6%.

    Ειδικότερα, η Gartner προβλέπει ότι οι παγκόσμιες αποστολές κινητών τηλεφώνων θα αυξηθούν κατά 1,6% το 2018, με τις συνολικές πωλήσεις κινητών να ανέρχονται σχεδόν σε 1,9 δις μονάδες παγκοσμίως. Το 2019, οι πωλήσεις smartphones αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, με ρυθμό της τάξης του 5% σε ετήσια βάση.

    Παράλληλα, η Gartner εκτιμά ότι η διάρκεια ζωής των κινητών τηλεφώνων θα αυξηθεί την περίοδο 2017-2020, ενώ προβλέπουν ότι θα αρχίσει να μειώνεται από το 2020 και μετά.

    Η εικόνα πάντως , που αποτυπώνει στην ανάλυση της η Gartner, είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά τις διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Η πορεία της ζήτησης διαφέρει σημαντικά, με πολλές περιοχές να επιβεβαιώνουν αυτήν τη διαπίστωση. Για παράδειγμα, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ιαπωνία και η Ρωσία έχουν χάσει συνολικά σχεδόν το 25% των πωλήσεων συσκευών το διάστημα μεταξύ 2013 και 2017. “Πάντως, ενώ ο ρυθμός ανάκαμψης ποικίλει σε περιφερειακό επίπεδο, οι περισσότεροι τύποι συσκευών δείχνουν να έχουν στην παρούσα συγκυρία σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης”, αναφέρουν οι αναλυτές.

    “Μέχρι το 2020, οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence-AI) στα smartphones θα προσφέρουν ένα ευφυέστερο ψηφιακό πρόσωπο στη συσκευή. Η μηχανική μάθηση, η βιομετρία και η συμπεριφορά των χρηστών θα βελτιώσουν την ευκολία χρήσης, τις υπηρεσίες και τις πιστοποιήσεις χωρίς τριβή. Αυτό θα επιτρέψει στα smartphones να γίνουν πιο αξιόπιστα από άλλα διαπιστευτήρια, όπως πιστωτικές κάρτες, τα διαβατήρια, οι ταυτότητες ή τα κλειδιά, αυξάνοντας και τη δημοτικότητά τους”, παρατηρούν οι αναλυτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles