12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    1968: Η επίσημη πρεμιέρα. Από 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

    Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας «1968» του Τάσου Μπουλμέτη στο θέατρο Παλλάς, παρουσία των συντελεστών της ταινίας και πολλών καλεσμένων -και ζωντανών θρύλων- από τον χώρο του αθλητισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.

    Μαζί με τον σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη, στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Μητσικώστας, Θέμης Πάνου, Αντώνης Αντωνίου, Βασιλική Τρουφάκου, Ορφέας Αυγουστίδης, Μαρία Αντουλινάκη και Θοδωρής Κατσαφάδος.

    1968_FINAL_POSTER_WEB_DATE2

    Λίγο πριν την έναρξη της ταινίας το κοινό καλωσόρισε η Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood, η οποία έκανε λόγο για «το 1968, που δεν είναι μια ταινία μόνο για την ΑΕΚ, αλλά μιλάει για τον άθλο της ελληνικής ψυχής και την διαχρονική ανάγκη να γίνει πραγματικότητα το άπιαστο όνειρο», δίνοντας πάσα στον Τάσο Μπουλμέτη, που μέσω ιστοριών για την παιδική του ηλικία στην Κωνσταντινούπολη αστειεύτηκε για την αποτυχία του να μοιάσει στα αθλητικά εφηβικά του είδωλα, αποφασίζοντας να γίνει σκηνοθέτης. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ, κύριο Μάκη Αγγελόπουλο, την Feelgood, τους εκπροσώπους της FIBA που παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα, τους παίκτες των ομάδων ΑΕΚ 1968 και Σλάβια Πράγας 1968, αλλά και τις οικογένειας των εκλιπόντων παικτών της ΑΕΚ, που σήκωσαν το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968.\

    1968 Premiere Feelgood Entertainment

    Μετά το τέλος της προβολής και μετά από παρότρυνση του Τάσου Μπουλμέτη, ανέβηκαν στη σκηνή οι παίκτες της θρυλικής ομάδας της ΑΕΚ, αλλά και της Σλάβια Πράγας που ταξίδεψαν στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας, ο προπονητής της τότε ΑΕΚ, Νίκος Μήλας και ο Βασίλης Γεωργίου, εκφωνητής και η «θρυλική φωνή» της νικητήριας βραδιάς, που χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.

    Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα και οι ηθοποιοί Γιώργος Κοτανίδης και Δημήτρης Πιατάς, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην μπασκετμπολίστας, προπονητής και πολιτικός, Γιάννης Ιωαννίδης, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς.

    Παρόντες ήταν ακόμα ο CEO του Βasketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, ο εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe, Kαμίλ Νόβακ, ο Ανδρέας Ζαγκλής, Γενικός Σύμβουλος/ Νομικός Διευθυντής της FIBA, καθώς και θεσμικοί παράγοντες της ευρύτερης «οικογένειας» της ΑΕΚ: ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο CEO της ΚΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Κουτάς, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξανδρος Αλεξίου. Το «παρών» στην πρεμιέρα έδωσαν ακόμα ο προπονητής της ΚΑΕ ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα και σύσσωμη η ομάδα Μπάσκετ της ΑΕΚ, αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, και αρκετοί ιδιοκτήτες ή πρόεδροι άλλων ΚΑΕ, καθώς και οι καλαθοσφαιριστές Ευθύμης Ρεντζιάς, Δήμος Ντικούδης και Νίκος Χατζής.

    Από τον ΟΠΑΠ, Μεγάλο Χορηγό της ταινίας, ήταν παρόντες ο CEO, Damian Cope, o CCO, Petr Matejovsky, o CFO, Michal Houst, καθώς και εκπρόσωποι από τη διοικητική ομάδα του ΟΠΑΠ.

    1968_FINAL_POSTER_WEB_DATE2

    Σύνοψη ταινίας:

    4 Απριλίου 1968. Το φωταγωγημένο Καλλιμάρμαρο βουίζει με χιλιάδες κόσμο και η περιγραφή του Βασίλη Γεωργίου αναμεταδίδεται μέσα από εκατομμύρια τρανζιστοράκια. Ο αγώνας ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας αρχίζει. Μία ερωτευμένη κοπέλα κάνει πρόβα νυφικού μπροστά στον καθρέφτη της, ενώ ο μελλοντικός γαμπρός βρίσκεται σε απόγνωση κάθε φορά που η ελληνική ομάδα σκοράρει. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων θυμάται την πατρίδα που άφησε πίσω.  Ένας νεαρός κομμουνιστής κρατούμενος πανηγυρίζει με κάθε πόντο και ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ γίνεται εξομολογητήριο παλιών και πρόσφατων τραυμάτων. Χρόνια πριν από αυτή τη βραδιά, τρεις Πολίτες αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα αθλητικό σωματείο για να πουν την ιστορία τους. Μέχρι το τέλος της βραδιάς, η ιστορία της Ελλάδας θα αλλάξει για πάντα. Μέχρι το τέλος του 1968, η ιστορία του κόσμου θα αλλάξει για πάντα.

    25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

     Συντελεστές:

    Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αλέξανδρος Μούκανος, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Βουρδαμής

    Παραγωγή:  AEK BC & Mάκης Αγγελόπουλος

    Σε συμπαραγωγή με την:  Όνιον Φιλμς E.E.
    Εκτέλεση Παραγωγής: Viewmaster Films
    Μεγάλος Χορηγός: ΟΠΑΠ

    Με την υποστήριξη των: Ορίζων Ασφαλιστική, Σμυρναίικος Καφές (της οικογένειας Δρακούλη από το 1925)

    Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου
    Βοηθός Σκηνοθέτη: Αρσένης Πολυμενόπουλος
    Ήχος: Δημήτρης Αθανασόπουλος
    Sound Design: Χρήστος Γούσιος
    Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
    Ενδυματολόγοι: Εβελίνα Δαρζέντα – Δάφνη Κολυβά
    Σκηνογράφος: Αθηναία Σπηλιωτάκου
    Οργάνωση Παραγωγής: Ματθαίος Βούλγαρης
    Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
    Sfx: Magikon
    Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
    Executive Producers: Κώστας Λαμπρόπουλος – Γιώργος Κυριάκος
    Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
    Παραγωγή: AEK BC & Μάκης Αγγελόπουλος
    Σενάριο – Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles