18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    2.044 αιτήματα Ελλήνων για να… «ξεχαστούν» από την Google

    H Google δημοσίευσε στοιχεία που αποκαλύπτουν πόσα αποτελέσματα αναζήτησης έχει αφαιρέσει η εταιρεία από τη μηχανή αναζήτησής της, ως απάντηση σε σχετικές αιτήσεις Ευρωπαίων πολιτών που ήταν αποτέλεσμα απόφασης δικαστηρίου της ΕΕ το Μάιο του 2014 για τη χορήγηση “δικαιώματος στη λήθη”.

    Έως τώρα, η Google έχει λάβει 348.085 αιτήσεις αξιολογώντας πάνω από 1.2 εκατομμύρια links για αφαίρεση. Απ’ αυτά αφαίρεσε 441.032 URLs. Τα περισσότερα αφορούν links στο Facebook, το Profile Engine και άλλες σελίδες (Google Groups, YouTube, Google+ και Twitter).

    ellada-urls

    Όσον αφορά μόνο την Ελλάδα, το σύνολο των διευθύνσεων URL για τις οποίες άτομα που σχετίζονται με τη χώρα μας υπέβαλαν αίτημα κατάργησης από την Google ήταν 8.788, ενώ το σύνολο των αιτημάτων 2.044. Από τα αιτήματα αυτά, η Google έχει ήδη ικανοποιήσει το 32,2%, ενώ για τα υπόλοιπα εκκρεμεί η αφαίρεσή τους ή έχουν ζητηθεί περαιτέρω διευκρινίσεις.

    Περισσότερες πληροφορίες για το πώς να υποβάλλετε ένα αίτημα κατάργησης αποτελεσμάτων αναζήτησης, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο περί προστασίας δεδομένων, μπορείτε να βρείτε σ’ αυτό το link.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles