24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ερευνητές δημιούργησαν πίνακα του Rembrandt, με το… ίδιο ακριβώς στιλ του ζωγράφου!

    Φαίνεται πως οι υπολογιστές έχουν φτάσει εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα «τεχνικής», ειδικά αν διαβάσετε την ακόλουθη είδηση. Ερευνητές λοιπόν της Microsoft, του ολλανδικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ντελφτ, δύο ολλανδικών μουσείων και του χρηματοπιστωτικού οργανισμού ING, ανέπτυξαν ειδικούς αλγόριθμους μηχανικής μάθησης ώστε να μιμηθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το στιλ του πασίγνωστου Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ. 

    979291_r2

    Τους αλγόριθμους αυτούς ενσωμάτωσαν στο πρόγραμμα ενός ισχυρού Η/Υ και αφού ανέλυσε σε βάθος τα έργα και την τεχνική του μεγάλου ζωγράφου, ο υπολογιστής δημιούργησε ένα νέο πρωτότυπο πίνακα με το ίδιο ακριβώς στιλ, ο οποίος στη συνέχεια εκτυπώθηκε τρισδιάστατα.

    979290_next-rembrandt

    «Θέλαμε πραγματικά να καταλάβουμε τι κάνει ένα πρόσωπο να μοιάζει με Ρέμπραντ», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Εμάνουελ Φλόρες, αναφερόμενος στο πορτρέτο ενός άνδρα ηλικίας 30 έως 40 ετών με μαύρα ρούχα, το οποίο πρόκειται να εκτεθεί δημοσίως.

    Το πορτρέτο που δημιουργήθηκε, αντικατοπτρίζει τη «δημιουργικότητα» του ίδιου του υπολογιστή. «Στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα μηχάνημα να εργάζεται σαν τον Ρέμπραντ. Έτσι, θα κατανοήσουμε καλύτερα τι κάνει αριστούργημα… αυτό που πραγματικά είναι. Αν και βασικά δεν νομίζω πως μπορούμε να υποκαταστήσουμε τον Ρέμπραντ, ο οποίος είναι μοναδικός», ανέφερε ο Φλόρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles