BREAKING

0

3 απλοί τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία θα αλλάξει τα δεδομένα για τις μικρές επιχειρήσεις το 2016!

Τα τελευταία χρόνια, η αυξανόμενη εδραίωση της τεχνολογίας στο σύγχρονο επιχειρείν, ειδικότερα των υπηρεσιών cloud και των διάφορων εργαλείων παραγωγικότητας, φαίνεται να περικλείει πολλά στοιχεία από τον αγώνα του «Δαβίδ» έναντι του «Γολιάθ».

Κατ’ ακρίβεια μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μικρές επιχειρήσεις κάνουν ευκολότερα τη μετάβαση στο Cloud από ότι οι μεγαλύτεροι οργανισμοί. Ένα γεγονός που σίγουρα τους παρέχει ένα σαφές πλεονέκτημα να προσαρμοστούν ταχύτερα, να μεταμορφώσουν τον οργανισμό τους γρήγορα και να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

microsoft cloud

Κατά το έτος που μας πέρασε, όπως σωστά προέβλεψε η Microsoft, οι μικρές επιχειρήσεις κέρδισαν έδαφος τόσο στο διαδίκτυο - Internet of Things (IoT), όσο και στη «σοφή» αποθήκευση δεδομένων - big data. Κέρδισαν επίσης και την ώθηση στην τεχνολογία κινητών τηλεφώνων μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών, στην άνοδο της τεχνολογίας beacon, στην εξέλιξη της επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence) και προκάλεσαν την επανάσταση στην τεχνολογία και χρήση της υπηρεσίας πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ποιες εκπλήξεις όμως επιφυλάσσει η τεχνολογία για τις μικρές επιχειρήσεις φέτος; Έχουμε ως δεδομένο ότι οι τάσεις ενισχυμένης κινητικότητας, παραγωγικότητας και εξατομίκευσης θα συνεχίσουν. Τι σημαίνει όμως αυτό για τις μικρές επιχειρήσεις;

Δείτε πιο κάτω αυτούσιες τις προβλέψεις του David Smith - Αντιπρόεδρου Worldwide SMB, της Microsoft

1η Πρόβλεψη: Όλο και περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν εξ’ αποστάσεως.

Οι τάσεις που έχουν ήδη διαμορφωθεί θα συνεχίσουν να ισχύουν και φέτος, οπότε η εργασία εξ αποστάσεως θα είναι πιο φυσική και σύνηθες για τη νεότερη γενιά. Στην πραγματικότητα, φέτος, είναι πιθανό οι περισσότεροι νεαροί ενήλικες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω εικονικών θέσεων εργασίας και όχι μέσω των παραδοσιακών τρόπων.

Για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες της νεότερης γενιάς ανθρωπίνου δυναμικού οι οργανισμοί θα πρέπει να γίνονται όλο και περισσότερο ευέλικτοι. Οι εταιρίες οι οποίες θα ενσωματώσουν τη νέα αυτή φιλοσοφία στον τρόπο που εργάζονται, τόσο στην εσωτερική πολιτική τους, τόσο και στο να παρέχουν και τα κατάλληλα εργαλεία για να το επιτύχουν αυτό, θα είναι σίγουρα πιο ψηλά στις προτιμήσεις της επόμενης γενιάς. Φυσικά θα έχουμε ακόμη γραφεία και συναντήσεις πρόσωπο κατά πρόσωπο στο 2016. Μια επίσης πρόσφατη μελέτη που διεξάχθηκε για λογαριασμό της Microsoft κατέδειξε ότι αυτό που οι νέοι θεωρούν ως το πολυτιμότερο πλεονέκτημα σε έναν χώρο εργασίας είναι το ομαδικό πνεύμα στη συνεργασία.

Ένα εύρημα που υπογραμμίζει την ανάγκη για την ύπαρξη μιας ασφαλούς, αναβαθμισμένης τεχνολογίας

Με εργαλεία όπως το Microsoft Office 365, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να εξοπλίσουν τους υπαλλήλους τους με την απαιτούμενη τεχνολογία για να επιτύχουν συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, τόσο στο χώρο εργασίας, όσο και έξω. Το Office 365 παρέχει επίσης αυτόματες μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας ούτως ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να εξασφαλίζουν την προστασία των δεδομένων τους και να παρέχουν στήριξη στο ανθρώπινο δυναμικό τους όταν εργάζεται εξ’ αποστάσεων χωρίς καν να το σκεφτούν.

2η Πρόβλεψη: Οι ηλεκτρονικοί προσωπικοί βοηθοί θα γίνουν ακόμη πιο προσωπικοί.

Χάρη στις εξελίξεις, οι συσκευές και οι εφαρμογές, από άποψη εξατομικευμένης τεχνολογίας είναι τώρα περισσότερο σε θέση να καταλάβουν τι θέλουμε και πότε το θέλουμε. Με τα λόγια ενός ερευνητή της Microsoft: «Οι διαδικτυακές συζητήσεις μας θα ενισχύονται όλο και περισσότερο από «βοηθούς» που θα μας παρέχουν τη δυνατότητα να γελάμε και να είμαστε πιο παραγωγικοί. Αυτό θα μας οδηγήσει σε ερωτηματικά και θα θολώσει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας, τα κινητά μας τηλέφωνα, τις αναμνήσεις και τις σχέσεις μας γενικότερα.»

Και πως αυτό συνδέεται με τις μικρές επιχειρήσεις; Οι ιδιοκτήτες τους μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν την Cortana μέσω της νέας εκδοχής του Office για την παροχή πλούσιας επιχειρηματικής γνώσης και προτεινόμενων δράσεων. Όσο οι εφαρμογές εξελίσσονται τεχνολογικά, οι προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί θα είναι σε θέση να κάνουν πιο ακριβείς προβλέψεις, επιφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στους επιχειρηματίες όσο αφορά στην παραγωγικότητα. Για παράδειγμα, με τη σύνδεση της Cortana στο Office 365, οι χρήστες θα μπορούν να προετοιμάζονται για τις συναντήσεις τους, να αναζητούν αρχεία, να ενημερώνονται για αλλαγές τελευταίας στιγμής, να δέχονται υπενθυμίσεις και να αναλαμβάνουν δράση όπου χρειάζεται.

Επίσης, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας όσο αφορά στην αναγνώριση φωνής, οι επιχειρηματίες μπορούν να συνομιλούν με τον ψηφιακό προσωπικό τους βοηθό, ούτως ώστε να διεκπεραιώνουν βασικές λειτουργίες (ρύθμιση υπενθυμίσεων, αποστολή emails κτλ.), ούτως ώστε να μπορούν οι ίδιοι να επικεντρώνονται σε άλλα πιο κρίσιμα επιχειρηματικά θέματα. 

3η Πρόβλεψη: Περισσότερες μικρές επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να εργάζονται από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, με τις κινητές τους συσκευές.

Το 2016, δεν θα μετακινούνται μόνο οι υπάλληλοι, αλλά και όλες οι λειτουργίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Οι νέες εφαρμογές, η αποθήκευση δεδομένων στο cloud και οι τεχνολογικά αναβαθμισμένες συσκευές θα επιτρέπουν στους επιχειρηματίες όλο και περισσότερο να φέρνουν εις πέρας τις εργασιακές τους διαδικασίες από όπου κι αν βρίσκονται.

Αυτό το γεγονός αλλάζει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο διοικούσαμε μια επιχείρηση μέχρι σήμερα. Φέτος, όλο και περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους ηλεκτρονικά. Είτε να συμμετέχουν εικονικά σε μια συνάντηση μέσω Skype, είτε να συντάσσουν αρχεία σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους με τη χρήση του OneNote, είτε ακόμη να συνδεθούν με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους με τη χρήση του Continuum. 

Η επιτυχία το 2016

Η τεχνολογία που θα είναι διαθέσιμη το 2016 θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις με τους μεγαλύτερους οργανισμούς. Ενώ γνωρίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων φορούν πολλά καπέλα και οι διάφορες αναλύσεις όσο αφορά σε επενδύσεις τεχνολογίας πέφτουν στον πάτο της λίστας με τις προτεραιότητές τους, εντούτοις επίσης γνωρίζουμε ότι το 2016 θα είναι μια σημαντική χρονιά για τις μικρές επιχειρήσεις με όλες τις τεχνολογικές επιλογές που τους είναι πια διαθέσιμες. Συχνά, το να κάνεις ακόμη και μια μικρή αλλαγή, υιοθετώντας την κατάλληλη τεχνολογική λύση την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Στο προσεχές έτος, πιστεύω ότι οι μικρές επιχειρήσεις θα καταφέρουν να προσφέρουν με επιτυχία ένα ασφαλές, παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους τους, μαζί με την ψηφιακή επιχειρηματική εμπειρία που αναμένεται από τους πελάτες τους. Όταν κάνεις βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, θέτεις την επιχείρησή σου σε τροχιά για μακροπρόθεσμη επιτυχία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό κόσμο.

Ως η εταιρεία τεχνολογίας για τον «mobile-first, cloud-first» κόσμο, ανυπομονούμε να δούμε τι αλλαγές επιφυλάσσει το νέο έτος για την επιχείρησή σας. Η Microsoft θα είναι δίπλα σας κατά τη διάρκεια αυτού του ενθουσιώδες ταξιδιού και θα συνεργαστεί μαζί σας για να γνωρίσει η επιχείρησή σας την επιτυχία.

0 Comment