23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    3 συσκευές που “έκλεψαν” την παράσταση στο MWC 2024 – Αυτά είναι τα smartphones του μέλλοντος

    Το MWC αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ρίξουμε μια ματιά στο τι μας επιφυλάσσει το μέλλον της τεχνολογίας. Έτσι, και στη φετινή έκθεση είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά συσκευές που προχωρούν ένα… βήμα παραπέρα από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Ας δούμε τρεις συσκευές που έκλεψαν την παράσταση στη Βαρκελώνη.

    Το Phantom Ultimate της Tecno

    Η τεχνολογική πρόοδος της Tecno στον τομέα των smartphones, έγινε αισθητή και στο φετινό MWC. Το Phantom Ultimate, παρότι αρχικά παρουσιάστηκε ως ένα rollable prototype σε video, πλέον έχει εξελιχθεί σε μια λειτουργική συσκευή με οθόνη 6.55 ιντσών, η οποία, με το πάτημα ενός κουμπιού, μεγαλώνει σε μια των 7.11 ιντσών, και μάλιστα σε 1,3 δευτερόλεπτα. Η εμπορική διάθεση του rollable της Tecno δεν είναι κάτι που θα δούμε άμεσα. Αξίζει, ωστόσο, να του ρίξουμε μια ματιά.

    Η ενσωμάτωση μιας “δεύτερης οθόνης” στο πίσω μέρος του Phantom Ultimate, η οποία ουσιαστικά είναι η κύρια οθόνη που αναδιπλώνεται γύρω από το πίσω μέρος της συσκευής, υπογραμμίζει την εφευρετικότητα της Tecno. Η εταιρεία επιδιώκει να μεγιστοποιεί την οθόνη, εξασφαλίζοντας αντοχή και προστασία μέσω ενός γυάλινου παράθυρου.

    Η ανόδος των αναδιπλούμενων συσκευών οδήγησε τα Android στην ανάπτυξη καλύτερης υποστήριξης για οθόνες που αλλάζουν μέγεθος. Το Tecno Phantom Ultimate είναι ένα καλό παράδειγμα αυτής της προόδου, καθώς το UI και οι εφαρμογές προσαρμόζονται όταν επεκτείνεται ή μικραίνει η οθόνη. Η αφοσίωση της εταιρείας στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη με “φόντο” τις εξελισσόμενες τεχνολογίες οθόνης είναι κάτι που αξίζει να αναφερθεί.

    Επιπλέον, εκτός από το Phantom Ultimate, η Tecno έχει ήδη παρουσιάσει δύο foldable μοντέλα, το Phantom V Fold και το V Flip.

    Concept Adaptive Display από τη Motorola

    Η Motorola ανακοίνωσε το πρωτοποριακό της concept Adaptive Display τον περασμένο Οκτώβριο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την flexible display technology. Στο πλαίσιο του MWC 2024, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το εν λόγω concept. Αρχικά, πρόκειται για μια συσκευή με plastic-based pOLED οθόνη των 6,9 ιντσών, με FHD+ resolution, η οποία περιστρέφεται γύρω από τον καρπό του χρήστη, επαναπροσδιορίζοντας τον συμβατικό σχεδιασμό των smartphones. Το Adaptive Display διατηρεί την εμφάνιση ενός τυπικού smartphone, είναι όμως ελαφρώς μακρύτερο. Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στη συσκευή είναι το back panel της, το οποίο αποτελείται από πολλαπλά τμήματα, καλυμμένα με ύφασμα.

    Cling Band από τη Samsung

    η Motorola δεν είναι η μόνη που εξερευνά το πως μια οθόνη τυλίγεται γύρο από τον καρπό, αφού και η Samsung παρουσίασε το δικό της Cling Band. Το Samsung Cling Band έχει παρόμοιο σχέδιο με τη συσκευή της Motorola. Είναι ένα τηλέφωνο του οποίου η οθόνη μπορεί να λυγίζει, επιτρέποντας στους χρήστες να το φορέσουν στον καρπό τους. Επομένως, μπορούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή είτε ως τηλέφωνο είτε απλώς ως ένα πολύ μεγάλο “έξυπνο” ρολόι. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον σε αυτό το σχέδιο είναι ότι η Samsung έχει ενσωματώσει έναν αισθητήρα καρδιακού παλμού.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles