19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    3η Τεχνική Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος «Ψηφιακό Τόξο Πολιτισμού Ελλάδος-Κύπρου»

    vasiliki anastasiadou

    Στην παρουσία της ΥΜΕE κας Βασιλικής Αναστασιάδου έγινε χθες στη Λευκωσία η έναρξη των εργασιών της τρίτης Τεχνικής Συνάντησης των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ψηφιακό Τόξο Πολιτισμού Ελλάδος-Κύπρου: Διάσωση και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πολιτιστικής Κληρονομίας στη Νησιωτική Περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου» με το ακρωνύμιο DigiArc.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν από την Κύπρο το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς/Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Εφορία Δωδεκανήσου. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη των μεσαιωνικών οχυρώσεων και κάστρων της Ρόδου και της Κύπρου με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών δράσεων αιχμής

    Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Υπουργός κα. Βασιλική Αναστασιάδου επεσήμανε ότι “Είναι απολύτως αναγκαίο όπως, όλοι οι φορείς που έχουμε ως επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας την αρχαιολογία, να συνεργαστούμε στενά ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον της κληρονομιάς, σε ένα τοπίο που οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, αλλάζει διαρκώς, με πρωτόγνωρα γρήγορους ρυθμούς. Θα πρέπει επίσης να βρούμε τρόπους να μοιραζόμαστε τη γνώση, αλλά και το υλικό που έχουμε στη διάθεση μας, με απώτερο σκοπό το κοινωνικό και πολιτιστικό όφελος”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles