12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    4 TEDx Talks για την ψηφιακή ζωή που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου!

    Οι σκηνές των TEDx events σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες ομιλητές που καθήλωσαν το κοινό με τις ιστορίες, τις αποκαλύψεις ή τα πορίσματα ερευνών που μοιράστηκαν με τους TEDxsters αλλά και όσους έψαξαν τις αντίστοιχες ομιλίες στις διαδικτυακές πλατφόρμες σε στιγμές προβληματισμού. Άλλωστε, αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της φιλοσοφίας της πιο ‘’ψαγμένης’’ κοινότητας στον κόσμο: η ελεύθερη και απρόσκοπτη διάδοση αξιόλογων ιδεών.

    Αδιαμφισβήτητα, οι συζητήσεις των τελευταίων δυο ετών εστίασαν στη ψηφιακή ζωή, φέρνοντας στο προσκήνιο σύγχρονα πρακτικά ζητήματα όπως η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση, τα προσωπικά δεδομένα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα παρακολουθήσετε παρακάτω.

    How to connect while apart

    Οι άνθρωποι παντού χρησιμοποιούν το Zoom για να εργαστούν, να παρακολουθήσουν μαθήματα, να κάνουν γιόγκα – ακόμη και να παντρευτούν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Eric Yuan αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ανέπτυξαν το πιο δημοφιλές λογισμικό συνομιλίας μέσω βίντεο στον κόσμο και οραματίζεται ένα ψηφιακό μέλλον που θα περιλαμβάνει πράγματα όπως εικονικές χειραψίες και μεταφράσεις γλωσσών σε πραγματικό χρόνο. Πόσο μακριά πιστεύετε πως είναι αυτό το μέλλον;

    https://www.ted.com/talks/eric_yuan_how_to_connect_while_apart

    The future of digital communication and privacy

    Οι άνθρωποι στέλνουν 100 δισεκατομμύρια μηνύματα WhatsApp κάθε μέρα – και όλα είναι κρυπτογραφημένα για να τα προστατεύουν από δυνητικά περίεργες οντότητες όπως εταιρείες, κυβερνήσεις… ακόμη και το ίδιο το WhatsApp. Με την αυξημένη εξάρτησή μας από εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το θεμελιώδες δικαίωμά μας στην ιδιωτικότητα είναι πιο σημαντικό από ποτέ, ισχυρίζεται ο Will Cathcart, επικεφαλής του WhatsApp. Ακόμα,  περιγράφει αναλυτικά την τεχνολογία και τα πρωτόκολλα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για ν’ αποτρέψει την κατάχρηση των υπηρεσιών κρυπτογράφησης για την εξάπλωση της παραπληροφόρησης ή τη διάπραξη εγκλημάτων – διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτική ζωή.

    https://www.ted.com/talks/will_cathcart_the_future_of_digital_communication_and_privacy

    What obligation do social media platforms have to the greater good?

    Τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει το νέο μας σπίτι. Μπορούμε να το φτιάξουμε καλύτερα; O τεχνολόγος Eli Pariser υποστηρίζει πώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις ψηφιακές πλατφόρμες δεν είναι καινούρια και προτείνει τρόπους για να δημιουργήσουμε αξιόπιστες διαδικτυακές κοινότητες.

    https://www.ted.com/talks/eli_pariser_what_obligation_do_social_media_platforms_have_to_the_greater_good

    What a digital government looks like

    Η ειδική εμπειρογνώμονας, Anna Piperal, εξηγεί τις βασικές αρχές σχεδιασμού που τροφοδοτούν την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» της Εσθονίας – και δείχνει γιατί ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα για να εξαλείψει την ξεπερασμένη γραφειοκρατία και ν’ ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πράγματι, οι πολίτες στην Εσθονία πραγματοποιούν σχεδόν όλες τις συναλαγές με δημόσιες υπηρεσίες διαδικτυακά χάρη στον φιλόδοξο μετα-σοβιετικό ψηφιακό μετασχηματισμό του έθνους που είναι γνωστός ως «e-Estonia».

    https://www.ted.com/talks/anna_piperal_what_a_digital_government_looks_like

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles