24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    40 φωτογραφίες από τα τελευταία 100 χρόνια που συγκλονίζουν

    Μία συλλογή με κάποιες από τις πιο “δυνατές” φωτογραφίες των τελευταίων 100 ετών. Η τραγικότητα της απώλειας, η ανυπέρβλητη δύναμη της πίστης, αλλά και ο θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος, είναι ανάμεσα στα συναισθήματα που “ξυπνούν” οι χαρακτηριστικές αυτές εικόνες, αποδεικνύοντας πως, πέρα από το κλασικό ρητό ότι “μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις”, αυτή μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο τα πιο “ισχυρά” συναισθήματα. Δείτε τις 40 φωτό που ακολουθούν, με τις σύντομες περιγραφές τους, καθώς τα περισσότερα (σχεδόν όλα) τα λένε από μόνες τους…

    1.Αδελφές φωτογραφίζονται στο ίδιο σημείο μετά από πολλά χρόνια. (Πηγή: blameitonthevoices.com)

    2. Ένας Ρώσος, βετεράνος πολέμου, δίπλα στο τανκ το οποίο οδηγούσε στη διάρκεια αυτού και τώρα αποτελεί μνημείο. (Πηγή: englishrussia.com)

    3. Ένα παιδί από τη Ρουμανία παραδίδει ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς στα “ΜΑΤ”, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας στο Βουκουρέστι. (Πηγή: ioanamoldovan.com μέσω: theworldreporter.com)

    4. Ο παραιτηθείς επικεφαλής της Αστυνομίας στη Philadelphia, Ray Lewis, έχει μόλις συλληφθεί για τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις Occupy Wall Street, το 2011. (Πηγή: johnnymilano.com)

    5. Ένας μοναχός προσεύχεται για έναν ηλικιωμένο άνδρα που πέθανε ξαφνικά, περιμένοντας ένα τρένο στο Shanxi Taiyuan της Κίνας. (Πηγή: Reuters / Asianewsphoto)

    6. Ένα σκυλί, ο “Leao”, κάθεται για δεύτερη συνεχή μέρα στον τάφο του ιδιοκτήτη του, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια καταστροφικών κατολισθήσεων κοντά στο Rio De Janeiro στις 15 Ιανουαρίου του 2011. (Πηγή: Getty Images / Vanderlei Almeida)

    7. “Black Power Salute” – Ολυμπιακοί Αγώνες, Μεξικό 1968: Οι Αφροαμερικανοί αθλητές Tommie Smith και John Carlos σηκώνουν τις γροθιές τους σε μια “χειρονομία αλληλεγγύης”, μία κίνηση ενάντια στην καταπίεση και τη φυλετική διάκριση. Ο Αυστραλός αθλητής Peter Normal (αργυρό μετάλλιο) φοράει και αυτός κονκάρδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ώστε να υποστηρίξει τη διαμαρτυρία τους. Οι δύο Αμερικανοί εκδιώχθηκαν τελικά από τους αγώνες γι’ αυτή τους την πράξη. (Πηγή: ΑΡ / Associated Press)

    8. Εβραίοι κρατούμενοι κατά τη στιγμή της απελευθέρωσής τους από ένα στρατόπεδο εγκλεισμού, γνωστό ως «τρένο του θανάτου», κοντά στον ποταμό Έλβα, το 1945. (Πηγή: hfcsd.org)

    9. Ο John F. Kennedy, ο νεότερος, χαιρετά το φέρετρο του πατέρα του μαζί με την τιμητική φρουρά. (Πηγή: iconicphotos.wordpress.com)

    10. Χριστιανοί προστατεύουν μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια προσευχής σε κέντρο εξεγέρσεων στο Κάιρο της Αιγύπτου το 2011. (Πηγή: @NevineZaki)

    11. Ένας άνδρας από τη Νότια Κορέα αποχαιρετά ένα συγγενή του από τη Βόρεια Κορέα ο οποίος έχει βάλει τα κλάματα, μετά από συνάντηση που είχαν κατά τη διάρκεια διακορεατικής προσωρινής οικογενειακής επανένωσης σε θέρετρο του Όρους Kumgang στις 31 Οκτωβρίου 2010. 436 Νοτιοκορεάτες είχαν τη δυνατότητα να περάσουν τρεις ημέρες στη Βόρεια Κορέα, συναντώντας 97 Βορειοκορεάτες συγγενείς τους, με τους οποίους είχαν χωρίσει από την εποχή του πολέμου του 1950-53.(Πηγή: Reuters / Kim Χο-Young)

    12. Ένας σκύλος συναντά και πάλι τον ιδιοκτήτη του, μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011. (Πηγή: seattledogspot.com)

    13.“Περίμενέ με μπαμπά” από τον Claude Π. Dettloff, 1 Οκτωβρίου 1940: Πομπή με στρατιώτες στη Βρετανική Κολομβία, κινούμενοι προς ένα τρένο που τους περιμένει, ενώ ο πεντάχρονος Whitey Bernard ξεφεύγει από το χέρι της μητέρας του για να φτάσει τον πατέρα του. (Πηγή: vancouverhistory.ca)

    14. Ο ιερέας στο ναυτικό, Luis Padillo, δίνει την τελευταία μετάληψη σε στρατιώτη που τραυματίστηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη Βενεζουέλα. (Héctor Rondon Lovera – Πηγή: iconicphotos.wordpress.com)

    15. Ο Αυστραλός Scott Jones φιλάει την Καναδή φίλη του Alex Thomas, αφότου αυτή χτυπήθηκε και έπεσε στο έδαφος από “ΜΑΤ” στο Vancouver. Οι βανδαλισμοί από τους Καναδούς ξεκίνησαν, αφότου οι Canucks του Vancouver έχασαν το Stanley Cup από τους Boston Bruins. (Πηγή: Getty Images / Rich Lam)

    16. Μια μητέρα παρηγορεί το γιο της στο Concord της Alabama, κοντά στο σπίτι του το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τυφώνα, τον Απρίλιο του 2011. (Πηγή: ΑΡ / Jeff Roberts)

    17. Ο επιζών του Pearl Harbor, Houston James, από το Dallas, συγκινείται καθώς αγκαλιάζει τον πεζοναύτη Mark Graunke Jr, κατά τη διάρκεια μέρας μνήμης για τους Βετεράνους στο Δημαρχείο του Dallas, το 2005. Ο λοχίας Graunke, ο οποίος ήταν μέλος μιας ομάδας πεζοναυτών, έχασε ένα χέρι, ένα πόδι και ένα μάτι, κατά τη διάρκεια προσπάθειας εξουδετέρωσης μιας βόμβας στο Ιράκ τον Ιούλιο του 2004. (Πηγή: ΑΡ / Jim Mahoney / Dallas Morning News)

    18. Η Phyllis Siegel 76 ετών και η Connie Kopelov 84 ετών (και οι δύο από τη Νέα Υόρκη) αγκαλιάζονται, αφότου έγιναν το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι στην πόλη που παντρεύτηκε στο Manhattan City Clerk’s Office το 2011. (Πηγή: Getty Images / Stan Honda)

    19. Ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών, το οποίο έχει διασωθεί ως εκ θαύματος από στρατιώτες, αφότου παρέμεινε τέσσερις ημέρες σε συντρίμια, μετά το ιαπωνικό τσουνάμι. (Πηγή: Reuters / Yomiuri Shimbun)

    20. Ένας Γάλλος ξεσπά σε κλάματα, καθώς οι Ναζί καταλαμβάνουν το Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. (Πηγή: iconicphotos.wordpress.com)

    21. Ο κρατούμενος πολέμου, Horace Greasley, κοιτά προκλητικά τον Heinrich Himmler, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του στρατοπέδου στο οποίο ήταν περιορισμένος. Ο Greasley είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το στρατόπεδο και να επιστρέψει πίσω περισσότερες από 200 φορές, για να συναντηθεί κρυφά με μία κοπέλα από τη Γερμανία την οποία είχε ερωτευτεί. (Πηγή: telegraph.co.uk)

    22. Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα κοάλα, κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του “Black Saturday” στη Victoria της Αυστραλίας, το 2009. (Πηγή: Reuters / Mark Pardew)

    23. Ο Robert Peraza, ακούγοντας το όνομα του γιου του, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στη δέκατη επέτειο μνήμης για την “11η Σεπτεμβρίου”, στο χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. (Πηγή: Getty Images / Justin Lane-Pool)

    24. H Jacqueline Kennedy φοράει ένα ροζ κοστούμι Chanel, ποτισμένο ακόμη από το αίμα του συζύγου της, όσο ο Lyndon Johnson ορκίζεται πρόεδρος στο Air Force One. (Πηγή: en.wikipedia.org / μέσω: reddit.com)

    25. Η πεντάχρονη Tanisha Blevin κρατά το χέρι της Nita LaGarde, 106 ετών. Είναι και οι δύο θύματα του τυφώνα Κατρίνα που χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη. (Πηγή: AP / Eric Gay)

    26. Ένα κορίτσι, σε απομόνωση για προσυμπτωματικό έλεγχο ακτινοβολίας, κοιτάζει το σκύλο της μέσα από ένα παράθυρο στο Nihonmatsu της Ιαπωνίας στις 14 Μαρτίου. (Πηγή: Reuters / Yuriko Nakao)

    27. Οι δημοσιογράφοι Euna Lee και Laura Ling, που είχαν συλληφθεί στη Βόρεια Κορέα και καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια σκληρής εργασίας, επανασυνδέονται με τις οικογένειές τους στην Καλιφόρνια, μετά από επιτυχημένη διπλωματική παρέμβαση από τις ΗΠΑ. (Πηγή: Getty Images / Robyn Beck)

    28. H Terri Gurrola επανασυνδέεται με την κόρη της, αφότου υπηρέτησε στο Ιράκ για 7 μήνες. (Πηγή: projects.ajc.com / μέσω: polichicksonline.com)

    29. “La Fille Jeune a la Fleur”: Πρόκειται για μία φωτογραφία από τον Marc Riboud, που εμφανίζει τη νεαρή ειρηνίστρια, Jane Rose Kasmir, να τοποθετεί ένα λουλούδι στις ξιφολόγχες της φρουράς του Πενταγώνου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στο Βιετνάμ στις 21 Οκτωβρίου του 1967. Η φωτογραφία, τελικά, θα γίνει το σύμβολο του “κινήματος των λουλουδιών”. (Πηγή: bokeh.fr)

    30. Η “εμβληματική” φωτογραφία του “άνδρα μπροστά στο τανκ”, ενός άγνωστου επαναστάτη που στάθηκε μπροστά σε μία σειρά από τανκς, σε μια πράξη περιφρόνησης μετά από διαδηλώσεις στην πλατεία Tiananmen στην Κίνα το 1989. (Πηγή: ΑΡ / Jeff Widener)

    31. Μια άλλη φωτό που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας από το περιστατικό, η οποία δείχνει μία άλλη οπτική γωνία της διαμαρτυρίας του “Tank Man”. Φαίνεται μέσα από τα δέντρα στα αριστερά και τα τανκς μπορούν να φανούν στα δεξιά. (Πηγή: ΑΡ / Terril Jones)

    32. Ο Harord Whittles ακούει για πρώτη φορά, καθώς ένας γιατρός τοποθετεί ένα ακουστικό στο αριστερό του αυτί. (Πηγή: Jack Bradley, άγνωστη ημερομηνία / μέσω thehighdefinite.com)

    33. Η Helen Fisher φιλά τη νεκροφόρα που μεταφέρει το σώμα του εικοσάχρονου ξαδέρφου της, καθώς αυτός και άλλοι έξι νεκροί στρατιώτες μεταφέρονται στην πόλη Wootton Bassett στην Αγγλία. (Πηγή: Getty Images)

    34. Αμερικανοί στρατιώτες βγαίνουν στην ξηρά, κατά τη διάρκεια της απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944. (Πηγή: en.wikipedia.org)

    35. Ένας Γερμανός, κρατούμενος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, μετά την απελευθέρωσή του από τη Σοβιετική Ένωση, επανασυνδέεται με την κόρη του. Η μικρή δεν είχε δει τον πατέρα της, από τότε που ήταν ενός έτους. (Πηγή: Helmuth Pirath / μέσω: worldpressphoto.org)

    36. Ο οκτάχρονος Chistian Golczynski δέχεται την αμερικανική σημαία, τιμητικά, στη θέση του πατέρα του, πεζοναύτη Marc Golczynski, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης. Ο Marc Golczynski σκοτώθηκε στο Ιράκ (όπου είχε πάει εθελοντικά) μόλις λίγες εβδομάδες πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. (Πηγή: ΑΡ / Daily News Journal, Aaron Thompson)

    37. Ο Pele και ο αρχηγός της Αγγλίας, Bobby Moore, ανταλάσσουν φανέλες, ως ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970, το οποίο είχε αμαυρωθεί από ρατσιστικές εκδηλώσεις. (Μέσω: reddit.com)

    38. Ένας Σουδανός στρατιώτης σε στάση προσοχής την παραμονή της ημέρας ανεξαρτησίας του Νότιου Σουδάν από το Σουδάν. (Πηγή: Reuters / Goran Tomasevic)

    39. Ο Greg Cook αγκαλιάζει τον σκύλο του, Coco, αφού τον βρήκε μέσα στο κατεστραμμένο του σπίτι στην Alabama μετά από τυφώνα το Μάρτιο του 2012. (Πηγή: ΑΡ / The Decatur Daily, Gary Cosby Jr).

    40. Η “Ανατολή της Γης”: Μια φωτογραφία τραβηγμένη από τον αστροναύτη William Anders κατά τη διάρκεια της αποστολής Απόλλων 8 το 1968. (Πηγή: apod.nasa.gov / μέσω: reddit.com)

    Πηγή: BuzzFeed

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles