20.6 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
More

  5 εύκολα κόλπα για να επιταχύνετε τον Chrome browser

  O Chrome αποτελεί το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο web και ένας λόγος είναι το γεγονός ότι παραμένει από τους πιο γρήγορους browsers.

  google-chrome

  Με τη βοήθεια του secnews.gr, βρίσκουμε τους πέντε καλύτερους τρόπους για να επιταχύνετε το ήδη γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης.

  Αναστολή των καρτελών που δε χρησιμοποιείτε

  Συνήθως η ποσότητα των καρτελών που είναι ταυτόχρονα ανοικτές στον Chrome, μπορεί να φτάσει σε διψήφια νούμερα. Ειδικά με υψηλότερης ανάλυσης οθόνες, οι οποίες είναι σε θέση να εμφανίζουν περισσότερες και ευκρινέστερες πληροφορίες.

  Οι ανοικτές καρτέλες συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο και έτσι συνεχίζουν να καταναλώνουν πόρους του συστήματος σας. Αντί απλά να κλείσετε τις περιττές καρτέλες, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα flag στο Chrome που αναστέλλει τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιείτε, και στη συνέχεια τις επαναφέρει εκ νέου τους όταν τις κλικάρετε, αποθηκεύοντας τες στη μνήμη.

  chrome1

  Για να ενεργοποιήσετε το flag αυτό, πηγαίνετε στο chrome://flags/, στη συνέχεια, πατήστε τα πλήκτρα «Ctrl + F» και αναζητήστε το “tab discarding”, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο, επιλέξτε “Enabled” και κάντε επανεκκίνηση του Chrome.

  Συμπίεση ιστοσελίδων καθώς φορτώνονται

  Αν χρησιμοποιείτε desktop υπολογιστή τότε πιθανόν δεν ανησυχείτε για τον όγκο των δεδομένων που χρησιμοποιείτε κάθε μήνα. Όμως, η εξοικονόμηση του όγκου των δεδομένων μπορεί να παρέχει και επιτάχυνση στο Chrome.

  chrome-data-saver

  Η Google προσφέρει την δική της επέκταση εξοικονόμησης δεδομένων για τον Chrome που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η ενσωματωμένη δυνατότητα στην Android έκδοσή του. Συμπιέζει τις περισσότερες ιστοσελίδες (εκτός από τις κρυπτογραφημένες HTTPS), καθώς τις φορτώνει, που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πληροφορίες για φόρτωση και επομένως, η σελίδα φορτώνει πιο γρήγορα. Τόσο απλά.

  Χρησιμοποιήστε ένα Ad-Blocker

  Σε κάποιες ιστοσελίδες οι διαφημίσεις δεν είναι διακριτικές, αντιθέτως είναι ενοχλητικές, και μερικές φορές έχουν το θράσος να καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη σας, γεγονός που αναγκάζει το πρόγραμμα περιήγησης σας για να φορτώνει περισσότερα στοιχεία στο υπολογιστή σας. Υπάρχουν αρκετοί ad-blockers, όπως οι κλασικοί Adblock Plus και Ghostery, οι οποίοι σας δίνουν την δυνατότητα να απαλλαγείτε από ό,τι δε θέλετε στον browser σας.

  Ενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού

  Η κάρτα γραφικών στον υπολογιστή σας – είτε πρόκειται για μία ενσωματωμένη στην μητρική ή για το τελευταίο θηρίο της nVidia – αποτελεί πολύτιμο μέρος της εύρυθμης διατήρησης της περιήγησης. Στον Chrome, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “hardware acceleration” (επιτάχυνση υλικού) για να χρησιμοποιήσει την ισχύ της κάρτας γραφικών για κάνει πιο εντατικές τις διαδικασίες γραφικών του προγράμματος περιήγησης.

  chrome2

  Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιτάχυνση υλικού, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις του Chrome, μετά πατήστε το κουμπί “Σύνθετες” και πηγαίνετε στο “Σύστημα”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ρυθμιστικό δίπλα στο «Χρήση της επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη» για να το ενεργοποιήσετε.

  Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ποιες πτυχές της επιτάχυνσης υλικού Chrome επηρεάζονται, πηγαίνοντας στο chrome://gpu/

  Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση εργασιών του Chrome εργασιών

  Ο Chrome έχει ενσωματωμένο διαχειριστή εργασιών, από όπου μπορείτε να δείτε όλες τις διεργασίες που τρέχουν από όλες τις καρτέλες. Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, μετά στο “Περισσότερα εργαλεία”, έπειτα στο “Διαχείριση Εργασιών”. (Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε «Shift + Esc» όταν το Chrome είναι ανοικτό.)

  chrome3

  Εδώ θα μπορείτε να δείτε ποιες καρτέλες και επεκτάσεις χρησιμοποιούν την περισσότερη μνήμη (Κάντε κλικ στη στήλη μνήμης για να τα βάλετε σε μία σειρά ανάλογα με την μνήμη που χρησιμοποιούν.) Φυσικά τα στοιχεία που καταναλώνουν μεγάλα νούμερα μνήμης επιβραδύνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αν δείτε μια διαδικασία που καταναλώνει ασυνήθιστα ποσά μνήμης ή CPU, μπορείτε να την τερματίσετε, επιλέγοντας την και κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τερματισμός διαδικασίας».

  Συμπέρασμα

  Κάθε ένα από τα παραπάνω κόλπα μόνο του ίσως δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ταχύτητα του προγράμματος περιήγησής σας, αλλά, αν τα εφαρμόσετε όλα μαζί, θα αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, είστε προφανώς κάποιος που νοιάζεται για την ταχύτητα του browser σας και, κατά πάσα πιθανότητα, ήδη έχετε δώσει τη δέουσα επιμέλεια, δεν έχετε εγκαταστήσει πάρα πολλές προεκτάσεις και δεν τρέχετε ταυτόχρονα πολλές καρτέλες. Αν έχετε κάποιο επιπλέον κόλπο ή συμβουλή για την επιτάχυνση Chrome, μπορείτε να την μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας, με ένα σχόλιο σας κάτω από αυτό το άρθρο.

  Related Articles

  2 ΣΧΟΛΙΑ

  τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles