16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    5 φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ενέπνευσε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές

    Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αποτέλεσε μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του αιώνα μας και ένα σύμβολο για το βρετανικό λαό που παρέμεινε στο θρόνο σχεδόν 70 χρόνια. Μπορεί συνήθως η πριγκίπισσα Νταϊάνα να ήταν αυτή που τράβαγε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, όμως η Ελισάβετ υπήρξε πολλές φορές πηγή έμπνευσης για εκπομπές, ντοκιμαντέρ, για ταινίες του Hollywood και τηλεοπτικές σειρές.

    Ας θυμηθούμε, λοιπόν, στη συνέχεια, κάποιες από αυτές.

    “The Crownn”

    To “The Crown” αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στο Netflix και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία από την ημέρα που ανέβηκε στην πλατφόρμα. Οι ηθοποιοί Κλερ Φόι, Ολίβια Κόλμαν και η Ιμέλντα Στόντον ενσάρκωσαν τη μονάρχη σε διαφορετικές ηλικίες και φάσεις της ζωής της.

    “The Queen”

    Η βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν κέρδισε Όσκαρ υποδυόμενη την Ελισάβετ Β’ στην ταινία του 2006 «The Queen», η οποία εστίαζε στην αντίδραση της βασίλισσας στον αναπάντεχο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

    “The King’s Speech”

    Μπορεί η ταινία με τον Κόλιν Φερθ να εστιάζει στο πορτραίτο του πατέρα της Ελισάβετ, όμως επέτρεψε μια ματιά στα νεανικά της χρόνια στο πλαίσιο μιας ταινίας που πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος.

    “A Royal Night Out”

    Πρόκειται για μια ταινία που ακολουθεί την Ελισάβετ και την αδερφή της Μάργκαρετ την περίοδο που τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος.

    “Spencer”

    Πρόκειται για μια πρόσφατη ταινία, προβλήθηκε για την ακρίβεια το 2021 στους κινηματογράφους, που παρουσιάζει την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την Ελισάβετ Β’, σε μια πλοκή που θυμίζει αρκετά το The Crown.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέες φήμες για το Nintendo Direct! Αναβάλλεται λόγω του θανάτου της Ελισάβετ (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles