21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    5 Movies: Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή για iOS που αναπτύχθηκε από το ChatGPT-4

    Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί χωρίς αμφιβολία το θέμα των ημερών. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν τεράστια κεφάλαια στην ανάπτυξή της, ενώ ήδη το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πιθανοί κίνδυνοι που εγκυμονεί αλλά και τα επαγγέλματα που είναι πιθανό να εκλείψουν από την ανάπτυξη γλωσσικών μοντέλων, όπως το ChatGPT.

    Πλέον όμως, έχουμε την απόδειξη ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δημιουργικό τρόπο και να ενισχύσει την ανθρώπινη προσπάθεια, εξοικονομώντας μάλιστα πολύτιμο χρόνο. Η πρώτη εφαρμογή για iPhone, που αναπτύχθηκε σχεδόν αποκλειστικά από την ΑΙ, είναι γεγονός. Έχει εγκριθεί ήδη από την Apple και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τη βρουν στο App Store. Πρόκειται για το app 5 Movies, μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το ChatGPT-4 για να επιλέγει για το χρήστη κάθε μέρα πέντε ταινίες, οι οποίες ταιριάζουν με τη διάθεση και τις προτιμήσεις του.

    Η ανάπτυξή της ήταν όραμα του ανεξάρτητου developer εφαρμογών για iOS και MacOS  Morten Just, ο οποίος καθοδήγησε το ChatGPT σε όλη τη διάρκεια της δημιουργίας, δίνοντάς του εντολές. Πρακτικά, ο Just ζήτησε από την ΑΙ αυτό ακριβώς που ήθελε και στη συνέχεια το γνωστό chatbot έκανε τα… υπόλοιπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο developer χρειάστηκε να γράψει μόλις το 2% με 5% του κώδικα χειροκίνητα, με το ChatGPT-4 να διορθώνει ακόμη και τα bugs. Ο Morten ανέφερε σε σχετικό video ότι απλώς τα επικολλούσε στο πλαίσιο προτροπών και τα διόρθωνε.

    Όσον αφορά το εικαστικό κομμάτι της εφαρμογής, πραγματοποιήθηκε επίσης με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα του Midjourney που μπορεί να δημιουργήσει εικόνες κατόπιν εντολών.

    Διαβάστε επίσης:

    NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G & 5G πανελλαδικά, με την κατάργηση του δικτύου Nova 3G

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles