14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S21+ Hands-On Review: Η “ισορροπημένη” πρόταση!

    Μετά το Galaxy S21 Ultra που ήδη σας παρουσιάσαμε, ας περάσουμε στο “μεσαίο” μοντέλο της νέας σειράς της Samsung, το S21+. Έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ του vanilla S21 και του Ultra, προσφέροντας κορυφαία χαρακτηριστικά και επιδόσεις, κυρίως σε όσους θέλουν μεγαλύτερη οθόνη και αυτονομία σε σχέση με το S21. Πάμε να το δούμε!

    Υπενθυμίζουμε οτι το Galaxy S21+ διατίθεται ήδη για προπαραγγελία από τις μεγάλες αλυσίδες τεχνολογίας, μέχρι 29/1 με δώρο τα νέα Samsung Galaxy Buds Live και το νέο Samsung SmartTag.

    Το S21+ είναι εμφανώς μεγαλύτερο και βαρύτερο από το απλό S21, με εξαίρεση το πάχος του που είναι… μικρότερο κατά 0,1mm. Με διαστάσεις 161,5 x 75.6 x 7,8 mm και βάρος 200 gr (στη Sub-6GHz 5G έκδοση), κυμαίνεται κοντά στο μέσο όρο της αγοράς. Τα bezels είναι σχετικά μικρά (88,3% StB ratio) και όλη η πρόσοψη καλύπτεται από Gorilla Glass Victus. Στο πίσω μέρος έχουμε το camera module, στην πάνω-αριστερή γωνία, το οποίο εξέχει ελαφρώς από την πλάτη. Η υπόλοιπη επιφάνεια είναι απλή και διακριτική, ειδικά στην μαύρη έκδοση που είχαμε στα χέρια μας, ενώ έχει μεταλλικό, ματ φινίρισμα. Να σημειωθεί πως όλα τα S21 είναι στεγανά με βάση το IP68 πρότυπο. Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο USB Type-C και ένα SIM tray pin, αφού ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται, πλέον.

    Περνώντας στα της οθόνης, βρίσκουμε ένα Dynamic AMOLED 2X panel με adaptive refresh rate στα 120Hz, υποστήριξη HDR10+ και μέγιστη φωτεινότητα 1.300 nits, η οποία θα σας καλύψει σε όλες τις περιστάσεις. Προφανώς υπάρχει και AOD, ενώ η διαγώνιος της οθόνης αγγίζει τις 6,7″ και η ανάλυση τα 1080×2400 pixels. Εδώ εμφανίζεται η πρώτη, μεγάλη διαφορά σε σχέση με το Ultra, καθώς η οθόνη δεν είναι κυρτή στις πλευρές και η ανάλυση είναι μικρότερη, αν και η διαγώνιος είναι σχεδόν ίδια. Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος ψεγάδι στην οθόνη αυτή, η οποία κρύβει μέσα της και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Η ώρα για in-screen selfie κάμερα δεν έφτασε ακόμα, έτσι έχουμε κι εδώ ένα μικρό hole-notch στο πάνω μέρος, κεντρικά.

    Στα ενδότερα του S21+ βρίσκουμε το νέο, πανίσχυρο Exynos 2100 chipset, ενώ το Snapdragon 888 θα βρίσκεται στις συσκευές που προορίζονται για τις ΗΠΑ και την Κίνα. Το Exynos 2100, όμως, προσφέρει υψηλότατες επιδόσεις και συνδυάζεται με 8GB RAM και 128 ή 256GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου. Δυστυχώς δεν υπάρχει υποδοχή για microSD κάρτα, οπότε η λογική επιλογή είναι η 256άρα έκδοση της συσκευής. Το Android 11 με το One UI 3.1 εκμεταλλεύονται εξαιρετικά το hardware και προσφέρουν μια φοβερή εμπειρία χρήσης, με αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης. Να σημειώσουμε πως το S21+ δεν υποστηρίζει natively το S Pen όπως το Ultra μοντέλο.

    Πάμε και στις κάμερες, όπου εντοπίζεται οι υπόλοιπες σημαντικές διαφορές σε σχέση με το Ultra. Η πίσω κάμερα είναι τριπλή και έχει κύριο αισθητήρα 12MP που συνδυάζεται με φακό f/1.8 και διαθέτει DPPDAF και OIS. Ήδη, λοιπόν, “χάνουμε” το Laser AF. Στη συνέχεια έχουμε έναν τηλεφακό των 29mm με PDAF και OIS που συνδυάζεται με αισθητήρα 64MP και προσφέρει ψηφιακό zoom έως 30x. Το “πακέτο” ολοκληρώνει η ultra-wide κάμερα των 12MP με φακό διαφράγματος f/2.2 και Super Steady Video, όπως και στο Ultra. Πέραν των σαφώς μικρότερων επιδόσεων στον τομέα της tele-camera, το S21+ έχει τις ίδιες δυνατότητες λήψης video με το μεγάλο του αδερφάκι. Συγκεκριμένα, 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps και υποστήριξη HDR10+, stereo εγγραφής ήχου και gyro-EIS. Όσο για τη selfie κάμερα, έχει ένα αισθητήρα 10MP με φακό f/2.2, DPPDAF, δυνατότητα dual video call μαζί με την κύρια κάμερα και δυνατότητα λήψης video 4K στα 60FPS.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε… τα πάντα, πλην FM radio που θα απολαμβάνουν μόνοι οι αγοραστές από τις ΗΠΑ στο S21 Ultra και IR blaster. Η διαφορά, εδώ, σε σχέση με το Ultra είναι η υποστήριξη Wi-Fi 6 δικτύων στα 5GHz και όχι Wi-Fi 6e στα 6GHz, κάτι που μάλλον δεν θα αποτελέσει “deal breaker” για κανένα χρήστη, εκτός αν έχει σκοπό να κρατήσει τη συσκευή πάνω από 2-3 χρόνια…

    Τέλος, η αυτονομία του S21+ εξασφαλίζεται από τη μπαταρία των 4.800mAh και αγγίζει τη μια ημέρα βαριάς χρήσης. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση αλλά μόνο έως 25W, έτσι η Samsung έμεινε λίγο πίσω στον τομέα αυτό φέτος. Υποστηρίζει, επίσης, ασύρματη φόρτιση έως 15W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση έως 4,5W, για να επαναφορτίζετε το smartwatch σας, τα TWS ακουστικά σας ή ό,τι άλλο θέλετε και μπορείτε.

    Το Samsung Galaxy S21+ είναι, ουσιαστικά, η πιο “ισορροπημένη” επιλογή μεταξύ των τριών S21. Ωστόσο, με το κόστος της να είναι ποσοστιαία αρκετά κοντά με αυτό του S21 Ultra, οι περισσότεροι χρήστες μάλλον θα προτιμήσουν το μεγάλο μοντέλο, κυρίως για τα… μάτια της εξαιρετικής του κάμερας. Διατίθεται σε Phantom Black, Phantom Violet και Phantom Silver χρώματα έναντι €1.099 για την 128άρα έκδοση και €1.149 για την 256άρα.

    Δείτε το hands-on video μας του Samsung Galaxy S21+!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles