11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το application «Cyprus Radio» των φοιτητών του Frederick, στην πρώτη θέση στο Play Store της Google

    Η εφαρμογή Cyprus Radio των φοιτητών του Mobile Devices Laboratory (MDL) του Πανεπιστημίου Frederick, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη δημοσίευσή της, φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατηγορίας Music & Audio των top-free apps του Play Store της Google.

    Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε στο νεοσύστατο εργαστήριο Mobile Devices Laboratory του Τμήματος Computer Science and Engineering του Πανεπιστημίου Frederick, που δημιουργήθηκε στις αρχές Ιουλίου. Το εργαστήριο αυτό, αν και νεοσύστατο, ήδη μετρά μια πρώτη θέση στο ενεργητικό του για εφαρμογή που έκαναν φοιτητές του για το διαγωνισμό Hackathon της Microsoft Κύπρου. Το MDL αποτελείται κυρίως από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου. Βασικός υποστηρικτής και συνεργάτης του είναι η Microsoft Κύπρου, η οποία ενισχύει το εργαστήριο με σημαντικό εξοπλισμό.

    Το Cyprus Radio, σου δίνει τη δυνατότητα να ακούς διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε πραγματικό χρόνο. H εφαρμογή έχει πάνω από 3000 downloads από διάφορες χώρες όπως Κύπρος, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία, κ.α.

    Η εφαρμογή περιλαμβάνει 32 Κυπριακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι ότι ο χρήστης μπορεί να ακούει τον αγαπημένο του ραδιοσταθμό χωρίς ακουστικά, ακόμα και όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, ενώ έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει το ραδιοσταθμό. Επιπλέον, στην εφαρμογή περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των ραδιοσταθμών.

    Η ομάδα του MDL έχει επίσης να επιδείξει δύο αξιοσημείωτες καινούριες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Windows Phone Apps+Games store της Microsoft. Η πρώτη εφαρμογή είναι η εκτεταμένη έκδοση του Cyprus Radio σε Cyprus-Greece Online Radio, η οποία περιλαμβάνει 70 επιπλέον Αθηναϊκούς σταθμούς, και η δεύτερη εφαρμογή είναι το Ελληνικό Εορτολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει πέραν των 4000 ορθόδοξων ονομάτων και εντοπίζει αυτόματα αν κάποια επαφή (γραμμένη στα ελληνικά ή με λατινικούς χαρακτήρες) γιορτάζει και επιτρέπει την αποστολή μηνύματος ή την κλήση της επαφής μέσα από την εφαρμογή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles