21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    5G. Ευρωπαϊκή Ένωση και Κορέα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του νέου δικτύου!

    H Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νότιος Κορέα πρόκειται πολύ σύντομα να ανακοινώσουν την από κοινού συνεργασία τους, αναφορικά με την ανάπτυξη του νέου δικτύου 5G. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Wall Street Journal, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε και η Κορέα σε πρώτη φάση θα δημιουργήσουν μία κοινή επιστημονική ομάδα, η οποία θα δουλέψει πάνω στην προετοιμασία των τεχνολογικών στάνταρ και τεχνικών προδιαγραφών που απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά το δίκτυο 5G.

    5G

    Η υιοθέτηση του νέου δικτύου 5G αποτελεί ένα τεράστιας σημασίας project, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την Κορέα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα αλλάξει πλήρως τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την επικοινωνία και το Internet. Όπως μάλιστα τονίζουν, εάν με τα δίκτυο 4G απαιτούνται περίπου 6 λεπτά για το downloading ενός video υψηλής ανάλυσης, με το δίκτυο 5G αυτός ο χρόνος θα είναι απειροελάχιστος. Μάλιστα, ο αρχικός σχεδιασμός θέτει ως στόχο την επίτευξη ταχυτήτων που θα φτάνουν το 1Gbps, οπότε μπορείτε να φανταστείτε για τι ταχύτητες μιλάμε. Αυτή τη στιγμή, η Νότιος Κορέα δείχνει να έχει υιοθετήσει πλήρως το δίκτυο LTE / 4G, με το μεγαλύτερο μέρος της επικρατείας της να καλύπτεται από το συγκεκριμένο δίκτυο και ένα συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού να κάνει χρήση αυτού. Για την Ευρώπη, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το δίκτυο 4G δεν έχει γίνει ακόμα mainstream, με τους περισσότερους ευρωπαίους να προτιμούν το παλαιότερο δίκτυο 3G.  5G

    Πολλοί παράγοντες της αγοράς ήδη έχουν αρχίσει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως πιστεύουν εάν δεν γίνει άμεσα η μετάβαση σε ένα ταχύτερο δίκτυο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δίκτυο 5G θα είναι έτοιμο μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 (θα χρειαστεί να περιμένουμε για αρκετό χρονικό διάστημα δηλαδή). Για την ολοκλήρωση του εν λόγω εγχειρήματος θα επενδυθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.49 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα συμμετέχουν σε αυτό η Samsung και η LG.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles