16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    6 τρόποι για να έχετε πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες

    Οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις σχετικά με ιστοσελίδες είναι πάντα ενοχλητικές και πλέον οι κυβερνήσεις ενισχύουν τη λογοκρισία περιεχομένου περισσότερο από ποτέ. Και όχι μόνο βέβαια καθώς σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε κάποια ιστοσελίδα από το χώρο που βρίσκεστε, εργασία, πανεπιστήμιο ή μία άλλη χώρα.

    blocked

    Στο secnews.gr βρήκαμε 6 εύκολους τρόπους για να παρακάμψετε τη λογοκρισία και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες, για όποιο λόγο κι αν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σ’ αυτές.

    Γίνετε Ανώνυμοι: Χρησιμοποιήστε Proxy ιστοσελίδες

    Μια proxy ιστοσελίδα γίνεται ο συντονιστής μεταξύ του χρήστη και της τοποθεσίας του διακομιστή. Η proxy ιστοσελίδα καμουφλάρει την αποκλεισμένη ιστοσελίδα από τους ISPs και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις αποκλεισμένες ιστοσελίδες. Για να λάβετε μια proxy ιστοσελίδα για κάθε αποκλεισμένη ιστοσελίδα, απλά ψάξτε στο Google.

    Για παράδειγμα: Facebook Proxy Server. Σε περίπτωση που το Facebook έχει μπλοκαριστεί στον φορέα σας μπορείτε να πάτε στα:

    http://www.spysurfing.com/

    http://proxify.us/p/ και λοιπά …

    Χρησιμοποιήστε VPN

    Το VPN ή αλλιώς Virtual Proxy Network σας επιτρέπει να συνδέετε τη συσκευή σας σε μια ασφαλή σύνδεση με άλλο δίκτυο μέσω του Διαδικτύου. Το VPN σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες από το οικιακό σας δίκτυο με τη διεύθυνση IP σας να φαίνεται ότι είναι από μια άλλη χώρα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε και να κατεβάσετε εφαρμογές ή να ανοίξετε τις αποκλεισμένες ιστοσελίδες στη χώρα σας.

    Χρησιμοποιήστε IP αντί URL

    Η αποκλεισμένη ιστοσελίδα μερικές φορές αποθηκεύεται ως μια λίστα διευθύνσεων URL και η χρήση της IP του δικτυακού τόπου μπορεί και να λειτουργήσει σε μερικές περιπτώσεις. Για να λάβετε τη διεύθυνση IP για κάθε δικτυακό τόπο, μπορείτε να κάνετε μια ping domain.com στο Command Prompt.

    Η χρήση της IP είναι ένας απλός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση, ωστόσο, εάν η ιστοσελίδα έχει κρύψει την IP της, τότε δεν θα ανοίξει με αυτή τη μέθοδο.

    Αλλαγή του Network Proxy στα προγράμματα περιήγησης

    Στις σχολές και σε διάφορους φορείς μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας Proxy για το δίκτυο τους. Έτσι, συμβαίνει ορισμένες ιστοσελίδες να περιορίζονται από έναν Proxy, αλλά να είναι προσιτές από έναν άλλο. Οπότε, δοκιμάστε να σερφάρετε μέσω Proxy από τη σχολή σας. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις για προχωρημένους του Firefox browser σας και επιλέξτε Manual Proxy. Βάλτε bypass proxy στην HTTP proxy επιλογή.

    Χρησιμοποιήστε το Google Translate

    Οι φορείς ή ακόμα και οι χώρες τις περισσότερες φορές δεν απαγορεύουν το Google Translate. Επομένως, δοκιμάστε να παρακάμψετε τον περιορισμό μετατρέποντας την αποκλεισμένη ιστοσελίδα σε κάποια άλλη γλώσσα που ίσως γνωρίζετε. Δοκιμάστε το Google Translate και να δείτε το με τα μάτια σας. Είναι ένας ακόμη απλός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες.

    Παράκαμψη μέσω Επεκτάσεων

    Αν οι αποκλεισμένες ιστοσελίδες στον φορέα ή στο γραφείο σας είναι δυναμικές από φύση, όπως το Facebook ή το YouTube, τότε θα μπορούσατε να δοκιμάστε κάποιες επεκτάσεις. Οι Hola και ProxMate είναι μερικές επεκτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

    Αυτές ήταν μερικές από τις πιο αποτελεσματικές και εύκολες στη χρήση, μεθόδους για να παρακάμψετε τη λογοκρισία που έχει τεθεί για τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες. Μην χάσετε ευκαιρία να τις δοκιμάσετε!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles