15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    6+1 free εναλλακτικές προτάσεις στο Zoom, ανάλογα με το τι τύπος είστε!

    Η πανδημία του κορονοϊού έδωσε τεράστια ώθηση στις εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα για video conferencing. Είτε για επικοινωνία, είτε για δουλειά, είτε ακόμη και για απλή διασκέδαση αναμφίβολα την περίοδο του lockdown οι περισσότεροι από εμάς κάναμε χρήσω των συγκεκριμένων applications. Φυσικά, μεγάλος «νικητής» αναδείχθηκε το Zoom, αν και υπήρξαν πολλές γκρίνιες αναφορικά με την ασφάλεια που προσέφερε ιδιαίτερα το πρώτο χρονικό διάστημα (το φαινόμενο του «zoombombing», όπου άτομα έμπαιναν σε meetings απρόσκλητα ήταν πολύ έντονο). Εάν βέβαια δεν εμπιστεύεστε το Zoom υπάρχουν και άλλες free λύσεις για video conferencing, οι οποίες σας βοηθούν να μένετε στο σπίτι χωρίς να χάνετε την επαφή με φίλους, συγγενείς και τους συνεργάτες σας.

    FaceTime: Για τον… Apple addict!

    To FaceTime είναι το app που βρίσκεται σε κάθε iPhone, iPad ή Mac, οπότε εάν λατρεύετε το οικοσύστημα της Apple, τότε θα είστε σίγουρα παλιοί γνώριμοι. Συνεργάζεται με τις συσκευές της Apple και υποστηρίζει τη λειτουργία Group FaceTime από το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βρεθούν στο ίδιο group έως και 32 άτομα.

     

     

    facetime

    WhatsApp: Για τον πιο… casual!

    To WhatsApp αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι έχει σπάσει το φράγμα των 2 δισεκετομμυρίων users σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα πλεονεκτήματα του είναι ότι προσφέρει μεγάλη ευκολία στη χρήση και ότι δουλεύει τόσο με Android όσο και με iOS συσκευές. Παράλληλα, παρέχει end-to-end encryption και αν μη τι άλλο πρόκειται για μια εξαιρειτκή πρόταση για να μείνετε σε επαφή με την οικογένεια και τους συγγενείς σας.

    Skype: Για τον λάτρη του «κλασικού»!

    To Skype είναι η video conferencing εφαρμογή που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια φέρνει κοντά τους ανθρώπους και τους βοηθάει να επικοινωνούν. Είναι διαθέσιμο για iOS, Android, Windows και Mac και προσφέρει video και audio calls (με την υποστήριξη έως και 50 ατόμων), ενώ παράλληλα σας επιτρέπει να κάνετε recording, να σώσετε ή να μοιραστείτε τις βίντεο κλήσεις σας.

    Facebook Messenger Rooms: Για τον fan του Mark Zuckerberg!

    Tο Messenger Rooms είναι η πρόσφατη προσπάθεια της Facebook να κυριαρχήσει και στον τομέα του video conferencing. Επιτρέπει τη δημιουργία virtual rooms με τη συμμετοχή έως 50 ατόμων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται κάποιος να διαθέτει account στο Facebook για να τα χρησιμοποιήσει.

    Microsoft Teams: Για εκείνον που επιμένει… Microsoft!

    Το Teams της Microsoft είναι δωρεάν και είναι ιδανικό για εκείνους που αγαπούν να χρησιμοποιούν οτιδήποτε προέρχεται από την γνωστή εταιρεία με έδρα το Redmond. Είναι free και βολικό και φέρει την εγγύηση ασφαλείας της Microsoft.

    Houseparty: Για τους gamers της παρέας!

    To Houseparty πρόκειται για ένα video chat app, το οποίο αποτελεί δημιούργημα της Epic Games. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι προσφέρει πολλές χαβαλετζίδικες στιγμές, καθώς επιτρέπει να διοργανώσετε το δικό σας party παίζοντας διάφορα διασκεδαστικά trivia games.

    Jitsi: Για τον τέρμα… εναλλακτικό!

    Για εκείνους που τους αρέσει να ψάχνονται και να ασχολούνται με open-source κώδικες, το Jitsi πρόκειται για μια Open-source video conferencing service, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα παραμετροποίησης και διαμόρφωσης της για εκείνον που του αρέσει να παίζει με τον προγραμματισμό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles