18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    7+1 tips για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το uTorrent!

    Το uTorrent, ή αλλιώς μTorrent, είναι ένα πολύ παρεξηγημένο πρόγραμμα, καθώς δουλειά του είναι να κατεβάζει torrents, κάτι το οποίο το έχουμε συνδυάσει με το παράνομο υλικό.

    utorrent tips

    Τα torrents από τη φύση τους δεν είναι παράνομα. Είναι μία μέθοδος ανταλλαγής αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή. Υπάρχουν νόμιμα torrents και παράνομα torrents στο ίντερνετ. Είναι απόφαση του κάθε χρήστη τι «κατεβάζει» στο σκληρό του δίσκο και δε θα ασχοληθώ με αυτό.

    Στο συγκεκριμένο οδηγό θα αναλύσω όσα θεωρώ απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος χρήστης του uTorrent. Καιρός να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πρόγραμμα αυτό και όχι μονάχα να προσθέτετε torrents και να περιμένετε έως ότου η λήψη τους ολοκληρωθεί.

    Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

    1. Εξαφανίστε το uTorrent με χρήση του Boss-key
    2. Ορίστε φάκελο αποθήκευσης των torrents
    3. Ορίστε συνολική ταχύτητα για download, upload και αριθμό συνδέσεων
    4. Αφαίρεση διαφημίσεων από το uTorrent
    5. Αυτόματος τερματισμός του υπολογιστή μετά τη λήψη των torrents
    6. Ορίστε προτεραιότητα στα αρχεία ενός torrent
    7. Απομακρυσμένη διαχείριση του uTorrent μέσω υπολογιστή ή Android
    8. Bonus tip!

    Εξαφανίστε το uTorrent με χρήση του Boss-key

    utorrent boss-key

    Πηγαίνοντας από το μενού «Επιλογές» και επιλέγοντας ξανά «Επιλογές», στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται θα δείτε στην επιλογή «Γενικά» να υπάρχει η επιλογή «Χρήση κωδικού στο Boss-key».

    Τσεκάροντας την επιλογή, μπορείτε στο δεξί πλαίσιο να ορίσετε έναν κωδικό με όσα ψηφία θέλετε και στο πλαίσιο «Πλήκτρο-Αφ» να επιλέξετε έναν συνδυασμό πλήκτρων από το πληκτρολόγιο (π.χ. Alt + γράμμα ή Ctrl + γράμμα ή Shift + γράμμα κλπ).

    Αποθηκεύοντας τις αλλαγές, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να πατάτε το συνδυασμό πλήκτρων που επιλέξατε, είτε είστε στο περιβάλλον του uTorrent είτε όχι, και αν το uTorrent είναι ανοιχτό θα το εξαφανίζετε άμεσα από την οθόνη σας. Το πρόγραμμα συνεχίζει να τρέχει στο παρασκήνιο, απλά δεν το βλέπετε.

    Για να επαναφέρετε το πρόγραμμα πατήστε πάλι τον ίδιο συνδυασμό πλήκτρων που έχετε επιλέξει ,και αφού βάλετε τον κωδικό που ορίσατε στο πλαίσιο το οποίο θα εμφανιστεί, το πρόγραμμα θα επανέλθει και πάλι στην οθόνη σας.

    Ορίστε φάκελο αποθήκευσης των torrents

    utorrent folders

    Από προεπιλογή, τα torrents τα οποία κατεβάζετε αποθηκεύονται στο φάκελο «Λήψεις» του Windows, εκεί που αποθηκεύεται οτιδήποτε κατεβάζετε από τον browser (Chrome, Firefox κλπ.) που χρησιμοποιείτε.

    Ξεχωρίστε τα torrents που κατεβάζετε από τις υπόλοιπες λήψεις σας και μάλιστα ξεχωρίστε τα ανολοκλήρωτα torrents από τα ολοκληρωμένα. Δημιουργήστε πρώτα δύο φακέλους οπουδήποτε θέλετε και ονομάστε τους όπως εσείς θέλετε, έναν για τα ανολοκλήρωτα torrents και έναν για τα ολοκληρωμένα torrents.

    Ύστερα, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του uTorrent και επιλέξτε «Φάκελοι» από το αριστερό μενού.

    Στο πεδίο «Τοποθέτηση νέων μεταφορτώσεων σε» επιλέξτε το φάκελο για τα ανολοκλήρωτα torrents και στο πεδίο «Μεταφορά ολοκληρωμένων λήψεων στ» επιλέξτε το φάκελο για τα ολοκληρωμένα torrents. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις.

    Αν όλα πήγαν καλά, τότε κάθε φορά που θα ξεκινάτε το download ενός torrent, αυτό προσωρινά θα αποθηκεύεται στο φάκελο των ανολοκλήρωτων torrents, και μόλις φτάσει το 100% θα μεταφέρεται αυτόματα στο φάκελο των ολοκληρωμένων torrents.

    Τέρμα πια το μπέρδεμα. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις.

    Ορίστε συνολική ταχύτητα για download, upload και αριθμό συνδέσεων

    utorrent bandwidth

    Μετά την εγκατάσταση του uTorrent, το πρόγραμμα σας ρωτά για την ταχύτητα της σύνδεσης σας στο ίντερνετ και αναλόγως τι θα επιλέξετε, αυτό φτιάχνει ανάλογα τις ρυθμίσεις. Επειδή κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχετε καλές ρυθμίσεις, πάμε να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε.

    Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του uTorrent και επιλέξτε από το αριστερό μενού «Εύρος ζώνης».

    Στο πεδίο «Μέγιστο όριο αποστολής (kB/s): [0:άπειρο]» αναγράφεται η συνολική ταχύτητα upload, δηλαδή η ταχύτητα με την οποία στέλνουμε δεδομένα στους άλλους χρήστες. Η ταχύτητα αφορά όλα τα ενεργά torrents.

    Αν και η φιλοσοφία των torrents αναφέρει πως πρέπει να δίνουμε και όχι μονάχα να παίρνουμε από τους άλλους, στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη στα σπίτια μας μεγάλες ταχύτητες upload (έως 100 kB/s για 24 mbps σύνδεση), σε σύγκριση με άλλες χώρες του εξωτερικού, επομένως δεν είμαστε και οι καλύτεροι uploaders.

    Στην παραπάνω εικόνα έχω ορίσει τον αριθμό «20» στο πλαίσιο, κι αυτό γιατί το ίντερνετ χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες στο σπίτι μου, και αν το ορίσω στο μέγιστο (100), τότε οι υπόλοιποι στο σπίτι θα αργούν πολύ αφού εγώ θα χρησιμοποιώ όλο το ίντερνετ. Μπορείτε να το ορίσετε όσο θέλετε, αλλά δε συνιστώ την επιλογή «0» (άπειρο), γιατί τότε θα κολλάτε κι εσείς στο ίντερνετ όσο θα κάνετε upload.

    Στο πεδίο «Μέγιστο όριο λήψης (kB/s): [0:άπειρο]» αναγράφεται η συνολική ταχύτητα download, δηλαδή η ταχύτητα με την οποία λαμβάνουμε δεδομένα από τους άλλους χρήστες. Η ταχύτητα αφορά και πάλι όλα τα ενεργά torrents.

    Εδώ μπορείτε να ορίσετε ως επιλογή το «0» (μηδέν) για να έχετε την καλύτερη ταχύτητα download την οποία σας παρέχει ο πάροχος σας. Παρόλα αυτά και για να μην κολλάει το ίντερνετ, αν για παράδειγμα δείτε πως έχετε ως μέγιστη ταχύτητα γύρω στο 1,5-1,7mb/s, δοκιμάστε ως συνολική ταχύτητα download να θέσετε γύρω στα 200 με 300 kb λιγότερα, δηλαδή κάπου στα 1200. Παίξτε με τις ρυθμίσεις για να βρείτε τους δικούς σας αριθμούς.

    Στο πεδίο «Μέγιστος ολικός αριθμός συνδέσεων:» αναγράφεται ο μέγιστος αριθμός των χρηστών με τους οποίους μπορούμε να συνδεθούμε σε όλα τα ενεργά torrents.

    Εγώ έχω ορίσει τον αριθμό «300» στο πεδίο αυτό, καθώς συνηθίζω να κατεβάζω ένα ένα τα torrents, οπότε το επόμενο πεδίο παίζει μεγαλύτερο ρόλο και θα καταλάβετε στη συνέχεια τι εννοώ.

    Στο πεδίο «Μέγιστος αριθμός συνδεδεμένων αποδεκτών ανά torrent:» αναγράφεται ο μέγιστος αριθμός των χρηστών με τους οποίους μπορούμε να συνδεθούμε για κάθε ένα ενεργό torrent.

    Εγώ έχω ορίσει τον αριθμό «200» στο πεδίο αυτό, ο οποίος είναι αρκετά καλός και μου δίνει μεγάλες ταχύτητες download στο torrent το οποίο κατεβάζω.

    Αν, για παράδειγμα, κατεβάσω ταυτόχρονα δύο torrents, τότε το καθένα έχει δικαίωμα να συνδεθεί με άλλους 200 χρήστες, χωρίς όμως ο συνολικός αριθμός να ξεπερνά τους 300 χρήστες τους οποίους έχω ορίσει στο πρώτο πεδίο. Καταλάβατε;

    Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

    Αφαίρεση διαφημίσεων από το uTorrent

    utorrent ads

    Το uTorrent διαθέτει δύο διαφημίσεις στο περιβάλλον του, μία στο αριστερό μέρος και μία πάνω από την πρόοδο των torrents.

    Για την αφαίρεση των διαφημίσεων αυτών, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του προγράμματος και επιλέξτε από το αριστερό μενού την επιλογή «Προχωρημένες».

    Στο πλαίσιο «Φίλτρο» κάντε αντιγραφή και επικόλληση κάθε μία από τις παρακάτω τιμές, στη συνέχεια κάντε κλικ σε αυτή όταν εμφανιστεί κάτω από το πλαίσιο, επιλέξτε την τιμή «Ψευδής» και πατήστε OK.

    1. gui.show_plus_upsell
    2. offers.sponsored_torrent_offer_enabled
    3. offers.left_rail_offer_enabled
    4. offers.sponsored_torrent_offer_enabled
    5. gui.show_notorrents_node
    6. offers.content_offer_autoexec

    Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία 6 φορές, κλείστε και ανοίξτε το uTorrent για να δείτε πως οι διαφημίσεις θα έχουν εξαφανιστεί.

    Αυτόματος τερματισμός του υπολογιστή μετά τη λήψη των torrents

    utorrent auto shutdown

    Δε χρειάζεται να περιμένετε κάθε φορά να τελειώσει ένα ή περισσότερα torrents για να κλείσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να σας καθυστερήσει σε ένα ραντεβού ή να κοστίσει, εφόσον αφήσατε ανοιχτό τον υπολογιστή ώρες, απλώς για να ολοκληρωθεί η λήψη ενός torrent εντός κάποιων λεπτών.

    Στις «Επιλογές» του προγράμματος υπάρχει ο «Αυτόματος Τερματισμός», ο οποίος στη συνέχεια μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών, περιέχει και την επιλογή «Τερματισμός όταν ολοκληρωθούν οι λήψεις». Η επιλογή αυτή τερματίζει τον υπολογιστή αυτόματα, αμέσως μόλις όλα τα torrents ολοκληρώσουν τη λήψη τους, επομένως μπορείτε να μείνετε ήσυχοι πως δε θα κάψετε περιττό ρεύμα.

    Ορίστε προτεραιότητα στα αρχεία ενός torrent

    utorrent priority

    Έστω ότι έχετε επιλέξει να κατεβάσετε ένα torrent μεγάλο σε μέγεθος και με πολλά αρχεία. Μπορεί να θέλετε να προβάλετε τα αρχεία με συγκεκριμένη σειρά, αν για παράδειγμα είναι βίντεο, οπότε γιατί να περιμένετε έως ότου ολοκληρωθούν όλα τα αρχεία;

    Κάνοντας κλικ σε ένα torrent μέσα στο uTorrent, μπορείτε ύστερα να κάνετε κλικ από κάτω στην επιλογή «Αρχεία» και να δείτε όλα τα αρχεία που περιέχει το torrent.

    Από προεπιλογή, η προτεραιότητα κάθε αρχείου είναι στην επιλογή «Κανονικό», κάτι το οποίο σημαίνει πως το πρόγραμμα δε δίνει βαρύτητα σε κάποιο αρχείο και τα κατεβάζει όλα μαζί.

    Κάνοντας δεξί κλικ σε κάθε αρχείο, μπορείτε να επιλέξετε «Προτεραιότητα» και στη συνέχεια «Υψηλό» για όσα αρχεία θέλετε να κατέβουν πρώτα, και «Χαμηλό» για όσα δε νοιάζεστε και τόσο πολύ, οπότε μπορούν να κατέβουν τελευταία.

    Η σειρά έχεις ως εξής: Υψηλό>Κανονικό>Χαμηλό.

    Τέλος, όταν κάνετε δεξί κλικ υπάρχει και η επιλογή «Προτεραιότητα κατά σειρά αρχείων», η οποία αυτοματοποιεί τη διαδικασία αν θέλετε τα αρχεία να κατέβουν με τη σειρά την οποία βρίσκονται μέσα στο torrent.

    Απομακρυσμένη διαχείριση του uTorrent μέσω υπολογιστή ή Android συσκευής

    Γνωρίζετε πως μπορείτε να διαχειρίζεστε το uTorrent στον υπολογιστή σας ακόμη κι όταν βρίσκεστε μακριά του; Αν, για παράδειγμα, είστε εκτός σπιτιού και κάποιος φίλος σας προτείνει να κατεβάσετε ένα torrent, τότε μπορείτε να μη χάσετε χρόνο και να το κάνετε μέσω υπολογιστή ή Android συσκευής, εφόσον φυσικά το uTorrent είναι ανοικτό στον υπολογιστή σας.

    utorrent remote

    Επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις του uTorrent και κάντε κλικ στην επιλογή «Απομακρυσμένο» από το μενού αριστερά.

    Στο πεδίο «Όνομα» πρέπει να θέσετε ένα μοναδικό username που να μην το έχει κανένας άλλος χρήστης και στο πεδίο «Κωδικός» έναν προσωπικό κωδικό τον οποίο θα θυμάστε. Πατήστε «OK».

    utorrent remote

    Στο νέο πλαίσιο το οποίο ίσως εμφανιστεί, πατήστε απλώς «Όχι ευχαριστώ» ή θέστε μια ερώτηση ασφαλείας εφόσον το επιθυμείτε, έτσι ώστε να μπορέσετε μελλοντικά να μεταφέρετε το όνομα χρήστη που θέσατε σε άλλον υπολογιστή.

    utorrent remote

    Αν όλα πήγαν καλά, τότε μέσω του remote.utorrent.com μπορείτε να κάνετε σύνδεση με το username και τον κωδικό πρόσβασης τα οποία ορίσατε προηγουμένως και να διαχειριστείτε το uTorrent σαν να βρισκόσασταν στον υπολογιστή σας, αλλά μέσω άλλου υπολογιστή.

    Αν έχετε Android συσκευή, μπορείτε να εγκαταστήσετε το µTorrent® Remote στη συσκευή σας και να διαχειριστείτε το uTorrent από αυτή.

    Μην ξεχνάτε πως πρέπει το uTorrent να είναι ανοικτό για να συνδέεστε απομακρυσμένα σε αυτό.

    Bonus tip!

    utorrent tetris

    Αν από το οριζόντιο μενού του uTorrent επιλέξετε «Βοήθεια» και στη συνέχεια «περί του μTorrent», τότε στο νέο πλαίσιο που θα εμφανιστεί μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο «T» από το πληκτρολόγιο σας και να ξεκινήσετε να παίζετε Tetris! Χρησιμοποιήστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για όλες τις κινήσεις.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles