BREAKING

9 έξυπνοι τρόποι για να δώσετε ζωή στα παλιά (και ξεχασμένα) Android smartphone σας!

Έφτασε η στιγμή που τόσο καιρό περιμένατε, καθώς έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα νέο πανίσχυρο smartphone που θα αντικαταστήσει την παλαιότερη σας συσκευή. Αφού προμηθευτείτε το νέο σας κινητό, στη συνέχεια η επόμενη σκέψη που σας περνάει από το μυαλό είναι τι να κάνετε με την παλαιότερη συσκευή σας, δίνοντας την σε κάποιο φίλο ή συγγενικό πρόσωπο ή ακόμη και να την πουλήσετε (εάν βρίσκεται σε καλή κατάσταση). Ωστόσο, το να δωρίσετε ή να πουλήσετε το smartphone σας δεν είναι η μοναδική επιλογή που έχετε στα χέρια σας, καθώς μπορείτε να την μετατρέψετε σε κάτι πιο… χρήσιμο και να την αξιοποιήσετε εντελώς διαφορετικά. Παρακάτω σας έχουμε 9 έξυπνους τρόπους για να δώσετε «νέα ζωή» στα παλαιότερα Android smartphone σας… Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ακόμη και τα προ τριετίας smartphones αποτελούν στην πραγματικότητα ισχυρούς υπολογιστές χεριού, με αποθηκευτικό χώρο και φωτογραφική κάμερα.

Μεταμορφώστε το παλιό Android smartphone σας σε webcam!

Τώρα που οι εφαρμογές για video conferencing γνωρίζουν τεράστια άνθηση (Zoom, Skype κ.λπ.), μπορείτε με χαρακτηριστική ευκολία να μετατρέψετε το παλαιότερο smartphone σας σε μια πλήρως «ικανή» webcam. Πολλές φορές η κάμερα του κινητού σας μπορεί να είναι πιο καθαρή από αυτή του laptop σας, οπότε δεν χάνετε τίποτα με το να το δοκιμάσετε.

Μετατρέψτε το παλιό κινητό σας σε… Game Boy!  

Εάν σας έχουν ξεμείνει retro cartridges από την χρυσή εποχή του Game Boy, μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε το smartphone που δεν χρησιμοποιείτε σε ένα πλήρως λειτουργικό Game Boy. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να αγοράσετε την ειδική θήκη Smartboy της Hyperkin, η οποία «διαβάζει» με άνεση όλα τα cartridges του Game Boy.

«Αποθήκη» παλιών φωτογραφιών!

Οι φωτογραφίες και τα videos σας πολλές φορές καταλαμβάνουν μπόλικο αποθηκευτικό χώρο στο smartphone σας. Πως θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα να μεταφέρατε κάποιες από τις παλαιότερες φωτογραφίες σας στο παλιό σας κινητό; Όχι κι άσχημα… Μπορείτε πολύ εύκολα να βγάζετε mobile φωτογραφίες με τη νέα σας συσκευή και να τις στέλνετε απευθείας στο παλιό κινητό σας. Επίσης, σε περίπτωση που έχετε δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό για τη νέα «τούμπανο» ναυαρχίδα της, καλό θα ήταν να την προστατεύετε και λίγο παραπάνω, για αυτό δεν θα ήταν άσχημη ιδέα όταν πηγαίνετε στην παραλία να χρησιμοποιείτε την παλαιότερη σας συσκευή.

Παλιό Android phone γίνεται… Google Home speaker!

Με έναν πολύ απλό, ανέξοδο και έξυπνο τρόπο μπορείτε να μετατρέψετε το παλαιότερο κινητό σας τηλέφωνο σε ένα αξιόλογο ηχείο Google Home. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο update στο Android OS και εν συνεχεία να συνδέσετε τη παλιά συσκευή σας με ένα Bluetooth ηχείο. Τώρα δεν έχετε παρά να πείτε τη φράση «OK Google» και είστε… έτοιμοι!

Μετατροπή σε… τηλεκοντρόλ!

Αναμφίβολα, ένα τηλεκοντρόλ που μπορεί να κάνει τα πάντα προσφέρει τεράστια ευκολία και άνεση. Κατεβάστε ένα remote control app (όπως είναι για παράδειγμα το iRule) κι ελέγξτε από το Xbox One και την Smart TV σας, μέχρι τις έξυπνες λάμπες του σπιτιού σας.

Και… κάμερα ασφαλείας;

Αναμφίβολα, υπάρχουν πολλές λύσεις στον τομέα του home security, όμως εάν θέλετε να παίξετε λίγο και παράλληλα να αξιοποιήσετε το παλαιότερο smartphone σας, σίγουρα δεν θα χάσετε εάν μεταμορφώσετε το κινητό σας σε μια αξιόλογη home security camera. Κατεβάστε κι εγκαταστήσετε ένα security camera app, όπως το Alfred, ελέγξτε το σπίτι σας για ένα καλό σημείο για να το τοποθετήσετε και εν συνέχεια μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο για το τι συμβαίνει στο σπίτι σας.

Baby Monitor… γίνεται;

Θέλετε πρόσφατη ασφάλεια για το πλασματάκι που μόλις ήρθε στον κόσμο; Εκτός από τα παραδοσιακά baby monitors που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε ως baby monitor και το παλαιότερο σας smartphone. Κατεβάστε την εφαρμογή Dormi και απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Το… εναλλακτικό ασύρματο ποντίκι!

Μπορεί να σας φανεί τρελό, όμως μπορείτε να κάνετε το παλιό σας κινητό να συμπεριφέρεται σαν… wireless mouse. Κατεβάστε την εφαρμογή Remote Mouse και μόλις τα καταφέρετε, συνδέστε το smartphone σας, και το PC σας στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο και έτσι θα έχετε αποκτήσετε ακόμη ένα πρόσθετο mouse για… backup.

 Music Player!

Εφόσον πλέον έχετε στην κατοχή σας ένα νέο smartphone, τότε το μια πολύ καλή λύση για να αξιοποιήσετε την παλαιότερη συσκευή σας είναι να την μετατρέψετε σε ένα… music player για να ακούτε τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια. Ποιος ο λόγος άλλωστε να κουβαλάτε στην παραλία ή στο την ώρα της γυμναστικής το νέο ακριβό σας τηλέφωνο όταν κάνει τη δουλειά περίφημα και η παλαιότερη συσκευή σας;

0 Comment