17.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    95% των Κινέζων users προτιμούν να αποχωριστούν το iPhone τους, παρά να χάσουν το WeChat!

    Όπως ήδη θα γνωρίζετε η αμερικανική κυβέρνηση του Donald Trump σχεδιάζει να απαγορεύσει τη χρήση τόσο του TikTok, όσο και του WeChat, μιας κινεζικής δημοφιλούς πλατφόρμας επικοινωνίας, η οποία στη Κίνα αποτελεί το Α και το Ω για τους κατοίκους της χώρας. Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε και οι δύο εφαρμογές να περάσουν σε αμερικανικά χέρια, καθώς αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, ειδάλλως θα απαγορευθεί η λειτουργία τους εντός της αμερικανικής επικράτειας.

    Στη Κίνα λοιπόν το WeChat αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της mobile καθημερινότητας των Κινέζων χρηστών, για αυτό δεν θα πρέπει να μας προξενούν και μεγάλη εντύπωση τα αποτέλεσμα μιας έρευνας, η οποία έτρεξε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν τι θα προτιμούσαν να παρατήσουν το iPhone τους ή να χάσουν την πρόσβαση τους στην εφαρμογή WeChat. Σε σχεδόν συντριπτική πλειοψηφία, οι Κινέζοι χρήστες του Weibo, δήλωσαν ότι δεν τους νοιάζει καν εάν θα χάσουν το iPhone τους, φτάνει μόνο να μην αποχωριστούν το WeChat. Η εν λόγω εφαρμογή βέβαια αποτελεί πολλά περισσότερα από ένα απλό messaging app, καθώς οι χρήστες της στη Κίνα μέσω αυτής μπορούν να στείλουν χρήματα ο ένας στον άλλον, να πληρώσουν λογαριασμούς, να πληρώσουν λογαριασμούς ή να κλείσουν εισητήρια για τις μετακινήσεις τους και πολλά ακόμη.

    Έτσι λοιπόν το WeChat αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους και από τη στιγμή στη χώρα του κόκκινου δράκου δεν υπάρχουν πολλά communication apps που να επιτρέπονται από την κινεζική κυβέρνηση, τότε η ύπαρξη και η λειτουργία του αποτελεί ζωτικής σημασίας.     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles