18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ο μηχανικός υπολογιστής του 1948. Δες πώς λειτουργούσε (Video)

    Πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος των GHz, οι υπολογιστικές μηχανές, ήταν πραγματικές μηχανές. Ήταν τεράστιες, έκαναν θόρυβο και φοβερά δύσκολες στον προγραμματισμό. Κι όμως, ήταν πανέμορφες. Όπως αυτός ο διαφορικός αναλυτής που βρισκόταν στο UCLA, το 1948.

    1948 computer

    Το φιλμάκι που θα δείτε παρακάτω, προβλήθηκε από την Paramount Pictures, τις εποχές εκείνες που στα σινεμά, πριν την ταινία, στο πανί προβάλλονταν επίκαιρα, παράξενα, πολλές φορές και «προπαγάνδα». Με την χαρακτηριστική μουσική και την πομπώδη εκφώνηση, παρουσιάζεται ένας από τους ελάχιστους υπολογιστές που κατείχαν πανεπιστημιακά ιδρύματα μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και αποτέλεσαν τους «παππούδες» των θαυμαστών συσκευών που κρατάμε στα χέρια μας τώρα.

    Ο διαφορικός αναλυτής του UCLA, δημιουργήθηκε από μία μεγάλη και αντιφατική φυσιογνωμία της μηχανικής. Τον αμερικανό Vannevar Bush, μηχανικό και εφευρέτη, εραστή των αναλογικών υπολογιστών και εκ των πρώτων που συμμετείχαν στο περίφημο Manhattan Project.

    Παρακολουθήστε το βίντεο και απολαύστε τον απίθανο τρόπο που δούλευε αυτό το τεράστιο μηχάνημα. Μπορεί η υπολογιστική του δυνατότητα να μην λέει τίποτα σε σχέση με το μετρίων επιδόσεων smartphone που κρατάτε στα χέρια σας, είναι όμως μία από τις αφορμές που αυτή τη στιγμή, διαβάζετε αυτές τις γραμμές και μπορείτε να δείτε τις παρακάτω εικόνες. Enjoy.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles