20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Acer Aspire S5: Το λεπτότερο ultrabook στον κόσμο… μέχρι πότε όμως;

    [CES 2012]
    Μπορεί η CES 2012 να μην έχει ξεκινήσει ακόμη επίσημα, τα προϊόντα που διαρρέουν όμως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ήδη αρκετά και μας εντυπωσιάζουν…


    Ειδικότερα, στο κομμάτι των ultrabooks -που από πολλούς αναφέρονται ως τα “gadgets του 2012”– η Acer ρίχνει το “τραπέζι” το πρώτο δυνατό “χαρτί” με την ονομασία Aspire S5, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο press conference της εταιρείας στο Las Vegas.

    Το εντυπωσιακό ultrabook έχει πάχος μόλις 15 χιλιοστά στη μεγαλύτερη πλαϊνή επιφάνειά του και βάρος 1360 γραμμάρια. Προς το παρόν, είναι το λεπτότερο ultrabook στον κόσμο, με τον καταιγισμό παρόμοιων προϊόντων όμως που αναμένουμε στο Las Vegas, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσει το ρεκόρ του για πολύ. Είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και βουρτσισμένο μέταλλο, διαθέτοντας οθόνη 13.3 ιντσών

    Όπως δήλωσαν τα στελέχη της Acer, η συσκευή μπορεί να “ξυπνήσει” μέσα σε 1.5 δευτερόλεπτο από το sleep mode, ενώ διαθέτει ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως το Acer Always Connect, μία υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα δεδομένα του υπολογιστή τους χωρίς να το βγάλουν από το “sleep mode”, με τη βοήθεια της νέας υπηρεσίας Acer Cloud (ναι, ναι και η ταϊβανέζικη εταιρεία ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και παίζει δυνατά στο  “σύννεφο”). Το Acer Aspire S5 διαθέτει ένα ακόμη χαρακτηριστικό, που σας επιτρέπει να το ενεργοποιήσετε από ένα smartphone και να συνδεθείτε με το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή τα κοινωνικά δίκτυα. Το ultrabook της ταϊβανέζικης εταιρείας ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core (Ivy Bridge κατά πάσα πιθανότητα) και ακόμη θύρα Thunderbolt, καθώς και USB 3.0 και HDMI.

    Θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ η Acer επιβεβαίωσε ότι θα λάβει πολύ σύντομα και τα Windows 8, όταν αυτά διατεθούν επίσημα, κάτι που αναμένεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Πηγή: Techradar, Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles