11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Nikon διευρύνει την γκάμα των φακών zoom με ένα νέο φακό 18–300mm με φορμά DX και εξαιρετικά μεγάλο zoom

    AF-S DX NIKKOR 18–300mm f

    Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία του φακού AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR. Πρόκειται για έναν ισχυρό φακό με zoom 16,7x, κάλυψη που εκτείνεται από ευρυγώνια έως υπερ-τηλεφακού και εξαιρετικά compact κατασκευή.

    Εάν το ζητούμενό σας είναι να έχετε έναν φακό που να καλύπτει όλες τις δυνατές συνθήκες λήψεων αλλά να μην βαραίνει πολύ το φωτογραφικό σας εξοπλισμό, τότε έχετε βρει αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Διαθέτοντας το ίδιο εντυπωσιακό εύρος με τον βραβευμένο φακό AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR της Nikon αλλά σε ένα πολύ πιο compact σώμα, αυτός ο νέος φακός NIKKOR είναι ιδανικός για τους ενθουσιώδεις φωτογράφους που επιθυμούν να έχουν ελαφρύτερο εξοπλισμό χωρίς να θυσιάζουν τη δυνατότητα λήψης πολλών και διαφορετικών προοπτικών. Πρόκειται για έναν πραγματικά ευέλικτο φακό «όλα σε ένα». Οι καινοτομίες της Nikon στη σχεδίαση του φακού εξασφαλίζουν μικρές διαστάσεις χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας. Χάρη στα γυάλινα στοιχεία φακού ED και τα στοιχεία ασφαιρικού φακού επιτυγχάνονται ευκρινείς εικόνες με υψηλή αντίθεση ενώ το σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon αποδίδει φωτογραφίες και video με εντυπωσιακή ευκρίνεια, ακόμα και κατά τη λήψη με τη μηχανή στο χέρι όταν ο φακός είναι ρυθμισμένος στο άκρο του εύρους υπερτηλεφακού. Ιδανικός για τα ταξίδια καθώς και για ερασιτεχνικές φωτογραφίσεις αθλημάτων και άγριων ζώων, αυτός είναι ένας φακός με ισχυρή απόδοση και εντυπωσιακό εύρος.

    Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων, Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Η σειρά φακών NIKKOR περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα εξαιρετικών φακών, ιδανικών για τη φωτογράφιση συγκεκριμένων θεμάτων ή καταστάσεων. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι λιγότερο ευέλικτοι και αρκετά ογκώδεις ή ακριβοί. Ο νέος φακός NIKKOR 18–300mm δεν σας αναγκάζει να κάνετε συμβιβασμούς καθώς παρέχει στους λάτρεις της φωτογραφίας που αναζητούν έναν ευέλικτο φακό την ίδια εντυπωσιακή κάλυψη με αυτή των φακών zoom με φορμά DX 18–300mm, σε πολύ μικρότερο μέγεθος και πιο προσιτή τιμή. Ο νέος υπερ-τηλεφακός NIKKOR 18–300mm συμπληρώνει ιδανικά την γκάμα φακών zoom της Nikon που χαρίζουν στις λήψεις με φορμά DX τα πλεονεκτήματα της αυξημένης φορητότητας».

    Εξαιρετική κάλυψη και compact κατασκευή

    Ο νέος φακός AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR φέρνει κοντά σας σχεδόν κάθε θέμα ή σύνθεση ενώ ο εντυπωσιακός compact σχεδιασμός του τον καθιστά ιδανική επιλογή όταν θέλετε να ταξιδεύετε με τον ελάχιστο δυνατό εξοπλισμό. Το εξαιρετικά ευέλικτο εύρος zoom 16,7x, εκτείνεται από ευρυγώνιο έως υπερ-τηλεφακού (ισοδύναμο με 35mm: 27–450mm), καλύπτοντας εύκολα σχεδόν κάθε περίσταση: από ομαδικές λήψεις έως απέραντα φυσικά και συναρπαστικά αστικά τοπία και από απομακρυσμένες λήψεις της δράσης σε κάποια αθλητική διοργάνωση έως τη φωτογράφιση άγριων ζώων. Πρόκειται για έναν φακό υψηλού zoom που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Είναι κατασκευασμένος με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ευελιξία και φορητότητα. Ο εξελιγμένος οπτικός και μηχανικός σχεδιασμός δημιουργεί ένα compact σώμα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας. Οι μηχανικοί της Nikon μείωσαν το ανοικτό διάφραγμα στη μέγιστη θέση τηλεφακού στο f/6,3, μικραίνοντας έτσι κατά πολύ τις διαστάσεις σε σχέση με το φακό AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR. Ως μικρότερη και ελαφρύτερη εναλλακτική, αυτός ο νέος φακός NIKKOR 18–300mm VR καλύπτει την ανάγκη για έναν ισχυρότερο φακό «όλα σε ένα» με πιο προσιτή τιμή, ο οποίος πάει παντού και μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες.

    Ομαλότητα και σταθερότητα

    Εξοπλισμένος με το σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon, αυτός ο φακός ισχυρού zoom, εξασφαλίζει καθαρές φωτογραφίες χωρίς θάμπωμα, είτε τραβάτε ευρυγώνια ομαδικά πορτραίτα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είτε ζουμάρετε για να φωτογραφίσετε μακρινά θέματα. Καθώς έχει αναπτυχθεί για να δίνει μεγαλύτερη σταθερότητα στις λήψεις με το χέρι, η τεχνολογία VR της Nikon σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε λήψεις σε χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου χωρίς το θάμπωμα που μπορεί να προκύψει στις φωτογραφίες λόγω του κουνήματος της φωτογραφικής μηχανής. Το σύστημα οπτικού VR σταθεροποιεί επίσης την εικόνα από το σκόπευτρο, παρέχοντας δυνατότητα αυτόματης εστίασης και καδραρίσματος με μεγαλύτερη ακρίβεια ειδικότερα για τις μακρύτερες εστιακές αποστάσεις στο εύρος zoom 300 mm. Επιπλέον, η compact τεχνολογία αθόρυβου μοτέρ (SWM) της Nikon παρέχει γρήγορη, ακριβή και αθόρυβη λειτουργία αυτόματης εστίασης στο εκτεταμένο εύρος zoom με έξυπνη παράκαμψη της χειροκίνητης λειτουργίας.

    Ισχυρή οπτική απόδοση

    Ο οπτικός σχεδιασμός του νέου φακού NIKKOR 18–300mm VR διαθέτει 16 στοιχεία σε 12 ομάδες και το σκεπτικό πίσω από τη σχεδίασή του είναι να δημιουργεί εκπληκτικά αποτελέσματα από φωτογραφικές μηχανές D-SLR με φορμά DX υψηλής ανάλυσης. Τα τρία γυάλινα στοιχεία φακού ED και τα τρία στοιχεία ασφαιρικού φακού χρησιμοποιήθηκαν για αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου παραμόρφωσης που παρουσιάζεται στους φακούς μεγάλου zoom: τα γυάλινα στοιχεία φακού εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) της Nikon ελαχιστοποιούν τη χρωματική εκτροπή ακόμα και στην ευρύτερη ρύθμιση του διαφράγματος και τα στοιχεία ασφαιρικού φακού σχεδόν εξαλείφουν τις παραμορφώσεις.

    Zoom με αβάσταχτη ελαφρότητα…

    Για φακό αυτών των προδιαγραφών, τα 550 g του AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR είναι απίστευτα λίγα. Ο φακός έχει εξοπλιστεί με μοντούρα φακού που διαθέτει στεγανοποίηση κατά των καιρικών φαινομένων και διακόπτη κλειδώματος zoom, ο οποίος αποτρέπει το φαινόμενο «zoom creep» (η μετακίνηση του φακού λόγω του βάρος του όταν βρίσκεται υπό κλίση κατά τη μεταφορά του) και συμβάλλει στη διατήρηση του μικρού μεγέθους όταν δεν είναι σε χρήση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles