BREAKING

Φακός AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G από τη Nikon

AF-S NIKKOR 35mm

Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία του φακού AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G, του πολυαναμενόμενου κύριου φακού με φορμά FX για τους λάτρεις της φωτογράφισης στο δρόμο.

Με γρήγορο μέγιστο διάφραγμα και οπτικό σύστημα σχεδιασμένο για μηχανές D-SLR πολλών megapixel, ο νέος φακός 35mm της Nikon αποτυπώνει συναρπαστικές φωτογραφίες με εκπληκτική καθαρότητα και αντίθεση. Ιδανικός για φωτογράφιση στο δρόμο καθώς και για περιβαλλοντικά πορτραίτα, τοπία και εικόνες στην πόλη, αυτός ο μεσαίος ευρυγώνιος φακός προσφέρει διαχρονική προσέγγιση στο καδράρισμα θεμάτων και μπορεί να αποτυπώσει το περιβάλλον του φόντου χωρίς να θυσιάζει την αμεσότητα του θέματος. Ελαφρύτερος, περισσότερο compact και οικονομικά πιο προσιτός από τον αντίστοιχο επαγγελματικό, ο NIKKOR 35mm f/1.8G θα καταστεί γρήγορα αγαπημένος των ενθουσιωδών φωτογράφων που επιθυμούν να χρησιμοποιούν την κλασική εστιακή απόσταση των 35 mm.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Η εστιακή απόσταση των 35 mm έχει καταλάβει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των αμέτρητων φωτογράφων που ασχολούνται με φωτογράφιση δρόμου, ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ από τις πρώτες ημέρες της φωτογραφίας. Μετά την πρόσφατη ενημέρωση του επαγγελματικού φακού 35mm f/1.4 της Nikon, θέλαμε να κάνουμε το ίδιο για τους απλούς λάτρεις της φωτογραφίας. Σχεδιασμένος για τη σύγχρονη εποχή των D-SLR φωτογραφικών μηχανών υψηλής ανάλυσης, ο νέος φακός διαθέτει σημαντικά βελτιωμένη οπτική σχεδίαση και εξοπλίζεται με ταχύτερο διάφραγμα f/1,8. Επιπλέον, διατίθεται σε προσιτή τιμή που επιτρέπει σε ακόμα περισσότερους ενθουσιώδεις φωτογράφους να ανακαλύψουν γιατί η εστιακή απόσταση των 35 mm κατέχει δίκαια μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο της φωτογραφίας.»

Κλασική αισθητική, κλασική εστιακή απόσταση

Ο νέος φακός NIKKOR 35mm f/1.8 αποτυπώνει όμορφα οποιαδήποτε σκηνή ή οποιοδήποτε θέμα, από πολυσύχναστους δρόμους μέχρι πορτραίτα σε τοποθεσίες και από τοπία στο φως της ημέρας μέχρι αστικές τοποθεσίες μέσα στη νύχτα. Καθιερωμένη για τον τρόπο με τον οποίο καδράρει τις εικόνες, η εστιακή απόσταση των 35 mm αποτελεί πάντοτε ένα σημείο αναφοράς για τη φωτογράφιση. Για τους φωτογράφους που θέλουν να αποτυπώσουν την ενέργεια και το ρυθμό των δρόμων, το σχετικά ευρύ οπτικό πεδίο δημιουργεί μια συναισθηματικά συναρπαστική προοπτική που βάζει τον θεατή στην καρδιά της δράσης. Και οι φωτογράφοι πορτραίτων που θέλουν να μεταδώσουν τη σχέση ανάμεσα στο θέμα και το περιβάλλον του, μπορούν να φωτογραφίσουν από κοντινή απόσταση και ταυτόχρονα να περιλάβουν στο φόντο ένα μέρος του περιβάλλοντος. Η ταχύτητα, η ευελιξία, η εξαιρετική φορητότητα, η κορυφαία οπτική σχεδίαση και η ελαφριά κατασκευή αυτού του νέου φακού NIKKOR εξασφαλίζουν ότι δεν θα θέλετε να βγείτε από το σπίτι χωρίς αυτόν.

Γρήγορος και άριστος

Με γρήγορο διάφραγμα f/1,8, αυτός ο φακός διασφαλίζει εξαιρετικό έλεγχο στο βάθος πεδίου για ευδιάκριτο διαχωρισμό θέματος/φόντου. Όπως θα αναμενόταν από έναν γρήγορο κύριο φακό NIKKOR, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις δυνατότητες απόδοσης εικόνας: Το bokeh είναι κυκλικό και όμορφα ομαλό, χάρη στο στρογγυλεμένο διάφραγμα και τη λεπτή διαβάθμιση του θαμπώματος εικόνας από το σημείο εστίασης προς το φόντο. Τα πλεονεκτήματα ενός μεγάλου μέγιστου διαφράγματος σημαίνουν επίσης ευελιξία λήψης με υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου, επίτευξη καθαρών αποτελεσμάτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και απόλαυση φωτεινότερης εικόνας σκοπεύτρου για πιο ακριβείς συνθέσεις.

Φημισμένη ποιότητα NIKKOR

Κατασκευασμένος για να φιλοξενήσει τους σύγχρονους αισθητήρες υψηλής ανάλυσης, ο νέος NIKKOR 35mm f/1.8 αποδίδει εκπληκτική καθαρότητα και αντίθεση σε όλο το κάδρο. Χάρη στην οπτική σχεδίαση που προέρχεται από τον αντίστοιχο επαγγελματικό φακό (επαγγελματικός NIKKOR 35mm f/1.4), οι σημειακές πηγές φωτισμού αναπαράγονται με ελάχιστο φαινόμενο κόμης, γεγονός που επιτρέπει τη λήψη εκπληκτικών νυχτερινών τοπίων. Η οπτική κατασκευή αποτελείται από 11 στοιχεία σε 8 ομάδες και περιλαμβάνει ένα στοιχείο ασφαιρικού φακού και ένα γυάλινο στοιχείο ED, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι χρωματικές εκτροπές και να εξασφαλίζονται ευκρινή, πλούσια σε αντίθεση αποτελέσματα. Η αυτόματη εστίαση είναι ομαλή, αθόρυβη και γρήγορη, χάρη στο Αθόρυβο μοτέρ (SWM-Silent Wave Motor) της Nikon, ενώ η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 0,25 m.

Ελευθερία περιπλάνησης

Ελαφρύς, compact και οικονομικά προσιτός, ο NIKKOR 35mm f/1.8 αξίζει μια θέση στην τσάντα κάθε απαιτητικού φωτογράφου. Με μικρότερο βάρος μεταφοράς και υψηλότερη ταχύτητα λήψης, αυτός ο φορητός φακός μπορεί να μετατρέψει μια τυχαία ημέρα που φεύγει σε εξερεύνηση μερικών ακόμα δρόμων όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Βελτιστοποιημένος για φωτογραφικές μηχανές Nikon με φορμά FX, ο NIKKOR 35mm f/1.8 αποτελεί επίσης μια εξαιρετική επιλογή για φωτογράφους με φορμά DX της Nikon που αναζητούν έναν γρήγορο φακό για αποτύπωση κλασικών εικόνων με εκπληκτικά χρώματα και αντίθεση.

Ο φακός AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G παρέχεται με την εύκαμπτη θήκη φακού CL-0915 και το σκίαστρο φακού HB-70.

AF-S NIKKOR 35mm 1

0 Comment