16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αυξάνεται η εμπιστοσύνη προς τις κυβερνήσεις που υιοθετούν υπηρεσίες e-goverment για την βελτίωση της ζωής των πολιτών τους

    egoverment

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα έρευνας της Accenture σε δείγμα 5.000 πολιτών από τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, η οποία διερευνά τα επίπεδα εμπλοκής των πολιτών στις ψηφιακές κυβερνητικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το ήμισυ (51%) των πολιτών δηλώνει ότι θα αύξανε τη χρήση δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών εάν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές από μια ενιαία ηλεκτρονική πύλη. Στο μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς (56%) δήλωσαν ότι η εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση θα αυξηθεί εάν προβεί σε ενέργειες για να θέσει τις τεχνολογικές καινοτομίες στην υπηρεσία της βελτίωσης της ζωής των πολιτών.

    Η έρευνα διαπίστωσε εξάλλου ότι, η στάση των πολιτών έναντι των υπηρεσιών ψηφιακής διακυβέρνησης ποικίλει ανάλογα με τη χώρα διαμονής τους. Για παράδειγμα, περισσότεροι από τους μισούς (55%) πολίτες στις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν ή δεν γνωρίζουν για κυβερνητικές ψηφιακές υπηρεσίες σε σύγκριση με μόλις 8% στη Σιγκαπούρη. Στο μεταξύ, μόνο το ένα πέμπτο (22%) των ερωτηθέντων στη Μεγάλη Βρετανία απάντησε ότι έχει πρόσβαση σε κυβερνητικές ψηφιακές υπηρεσίες πολλές φορές το χρόνο – σε σύγκριση με περισσότερους από τους μισούς (56%) ερωτηθέντες στην Αυστραλία. Τέλος, η πλειοψηφία (57%) των πολιτών στη Σιγκαπούρη πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης έναντι 37% στη Μεγάλη Βρετανία.

    Στο μεταξύ, καθώς οι πολίτες γίνονται ολοένα και πιο “ώριμοι” τεχνολογικά, αποκτούν περισσότερες ψηφιακές απαιτήσεις από την κυβέρνησή τους. Αναμένουν, για παράδειγμα, από τις ιστοσελίδες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να παρέχουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα, συγκρίσιμη με αυτή που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας. Για παράδειγμα, τα δύο τρίτα (67%) των ερωτηθέντων ανέφεραν την ευκολία αλληλεπίδρασης ως το πιο σημαντικό κίνητρο για τη χρήση online κυβερνητικών υπηρεσιών.

    Ένα ενδιαφέρον επίσης εύρημα της μελέτης είναι ότι οι πολίτες αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αναμένοντας ανάλογη συμπεριφορά και από τις κυβερνήσεις τους. Περισσότερο από το ήμισυ των πολιτών (55%) δήλωσε ότι θα έκανε μεγαλύτερη χρήση των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών εάν η τεχνητή νοημοσύνη ενσωματωνόταν σε αυτές. Ένα μεγαλύτερο ποσοστό (58%) απάντησε ότι θα αύξανε τη χρήση των online δημόσιων υπηρεσιών εάν η κυβέρνηση ενεργοποιούσε την τεχνητή νοημοσύνη, για να αντιμετωπίσει τις απειλές στον κυβερνοχώρο και να προστατεύσει τα δεδομένα τους. Η έρευνα κατέδειξε επίσης την ισχυρή ζήτηση για περισσότερο εξατομικευμένες υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles