18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αύξηση στα έσοδα της LG για το Α’ τρίμηνο του 2017, αλλά το mobile τμήμα… ασθμαίνει!

    Ο κορεατικός κολοσσός LG ανακοίνωσε και επισήμως πρόσφατα την οικονομική πορεία του για το A’ οικονομικό τρίμηνο του 2017 (που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου) και από ότι φαίνεται οι Κορεάτες τα πήγαν αρκετά καλά σε συνολικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά έσοδα της LG Electronics σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 9.7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι, με το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας ωστόσο να πετυχαίνει μία πολύ μικρή αύξηση, μόλις της τάξεως του 2% σε σύγκριση με την περσινή χρονική περίοδο.

    LG G6 1

    Αν και σε ετήσια βάση οι αποστολές smartphones ανέβηκαν κατά 10% φτάνοντας τις 14.8 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία ήταν τα mid-range smartphones (κυρίως που ανήκουν στην πετυχημένη σειρά K) που συνέβαλλαν στο να τονωθούν κάπως τα νούμερα του mobile τμήματος. Αντίθετα, οι μάλλον χαμηλές πωλήσεις των LG G5 και LG V20 δεν βοήθησαν και ιδιαίτερα το mobile τμήμα, το οποίο εμφάνισε συνολική ζημιά της τάξεως των 176.000$ (από το μήνα Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο). Φυσικά, αυτή η μικρή πτώση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο, όπου οι απώλειες άγγιξαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, για αυτό από ότι φαίνεται πλέον κάπως η κατάσταση έχει αρχίσει κάπως να συμμαζεύεται. H κορεατική εταιρεία στηρίζει πλέον όλες τις ελπίδες της στο LG G6, καθώς η νέα ναυαρχίδα της μπορεί να κερδίσει τους καταναλωτές και να φέρει την πολυπόθητη αύξηση εσόδων στο Β’ Τρίμηνο του 2017.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles