19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αυξήθηκαν οι γυναίκες που εργάζονται στο τομέα της κυβερνοασφάλειας

    women in cybersecurity

    Ενώ η τεχνολογική βιομηχανία παραδοσιακά είναι Ανδροκρατούμενη σε όλες τις βαθμίδες των χώρων εργασίας, μια νέα έρευνα με θέμα Women in Cybersecurity δείχνει ότι αυτό αλλάζει διεθνώς με γρήγορο ρυθμό. Οι γυναίκες, αντιπροσωπεύουν πλέον ένα σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού, στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, και έχουν κατορθώσει σημαντικά επιτεύγματα σε ηγετικούς ρόλους.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι γυναίκες αποτελούν πλέον το 24% του εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, παρουσιάζοντας μια ανοδική τάση για ένταξη περισσότερων στον χώρο, συγκριτικά με το 2017, όπου οι γυναίκες αποτελούσαν μόλις το 11% του εργατικού δυναμικού στον κλάδο.

    Να σημειωθεί, πως στην συγκεκριμένη μελέτη, έχουν διαφοροποιηθεί οι παράμετροι αναφορικά με το ποιοι συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα. Στην προηγούμενη μελέτη, συμπεριλαμβάνονταν αποκλειστικά άτομα που εργάζονταν σε επαγγέλματα στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενώ στο πρόσφατο δείγμα της έρευνας, περιλαμβάνονται και άλλοι εργαζόμενοι από τον τομέα της πληροφορικής, οι οποίοι ασχολούνται – τουλάχιστον το ένα τέταρτο του χρόνου εργασίας τους – με θέματα ασφάλειας, ακόμη κι αν δεν είναι η κύρια ασχολία τους.

    Ταυτόχρονα, η μεθοδολογία της έρευνας δημιούργησε και κάποια σχόλια σχετικά με τη δυσκολία του να αποτυπωθεί ο πραγματικός αριθμός των γυναικών στο χώρο. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι γυναίκες επαγγελματίες πληροφορικής ασχολούνται πολύ περισσότερο και πολύ πιο συχνά με θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, από ότι στο παρελθόν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles