19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αυστραλός χρησιμοποιούσε σακουλάκια από σνακ σαν “κλωβό Φαραντέι” για να μπορεί να φεύγει από τη δουλειά του…

    Απίστευτο κι όμως συνέβη. Ένας 60χρονος από το Περθ της Αυστραλίας, ο Tom Colella, που εργαζόταν στο τμήμα διαχείρισης υδάτων της πόλης, έχασε τη δουλειά του, καθώς αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιούσε τις τεχνικές του γνώσεις για να εγκαταλείπει το πόστο του, χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσε σακουλάκια από σνακ στα οποία έκρυβε το PDA που τον παρακολουθούσε, για να εμποδίζει το GPS tracking – κι αυτό, όπως αποδείχθηκε, το έκανε περισσότερες από 140 φορές.

    twisties

    Ως έμπειρος ηλεκτρολόγος, ο κ. Colella γνώριζε ότι το σακουλάκι θα λειτουργούσε ως ένας “κλωβός Φαραντέι” και θα εμπόδιζε το PDA να λειτουργεί σωστά – ιδίως στο κομμάτι της παροχής τακτικών ενημερώσεων για τη θέση του. Τα πακέτα των σνακ αποτελούνται από ένα φύλλο που συνδυάζει αλουμίνιο και ένα είδους πλαστικό, καθιστώντας τα ιδανικά ως προσωρινή ηλεκτρομαγνητική ασπίδα που “θωρακίζει” τις κινητές συσκευές από το να μεταδίδουν το σήμα τους.

    Τελικά, μετά το άδοξο τέλος της πράξης του, ο Colella μαθαίνουμε πως ασχολείται με κάτι πολύ διαφορετικό, καθώς πλέον είναι οδηγός της Uber στην περιοχή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles