16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το Android Wear 2.0 της Google

    Εδώ και αρκετό καιρό φημολογούνταν ότι η Google εργάζεται πάνω στην επόμενη έκδοση του Android Wear. Και πράγματι μόλις πριν από λίγες ώρες η εταιρεία παρουσίασε με κάθε επισημότητα το Android Wear 2.0 το οποίο φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά που υπόσχονται να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία του χρήστη με το smartwatch.

    Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που αυτό εισάγει, είναι η σαφής βελτίωση του «always on watch face». Πλέον μπορείτε να προβείτε σε ακόμη περισσότερες εξατομικεύσεις στην «always on» οθόνη κάνοντάς την να προβάλλει πληροφορίες από διάφορες εφαρμογές του λειτουργικού. Κρίνοντας από τα παραδείγματα που έδωσε η Google κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι πληροφορίες αυτές μπορεί να είναι ημερολόγια, πληροφορίες διάφορων εφαρμογών fitness και πολλά ακόμη. Επιπλέον θα υπάρχει και μια άλλη οθόνη «always on». όπου η εναλλαγή σε αυτή θα είναι πολύ εύκολη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το smartphone σας.

    android-wear-2.0-announcement-680

    Το Google Fit, είναι ακόμη μια εφαρμογή η οποία έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις, καθώς αυτό το προεγκατεστημένο fitness app μπορεί πλέον να μετρήσει την απόσταση, τις θερμίδες και τον καρδιακό παλμό διαφόρων δραστηριοτήτων. Φυσικά, το τελευταίο χαρακτηριστικό, απαιτεί και ένα smartwatch το οποίο να το υποστηρίζει με το να διαθέτει αισθητήρα για τη μέτρηση των παλμών.

    Επιπροσθέτως, τα smartwatches τα οποία θα μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλήρως ανεξάρτητα από το smartphone, επομένως δεν θα χρειάζεται να μεταφέρετε το smartphone σας συνεχώς μαζί σας. Το νέο λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει και το δικό του Google Play store για να μπορείτε να κατεβάσετε Android Wear apps κατευθείαν στην συσκευή σας με τα περισσότερα από αυτά να είναι συμβατά και με τα iPhones και με συσκευές Android.

    Ο τομέας των Μηνυμάτων έχει βελτιωθεί και αυτός σημαντικά. Πλέον μπορείτε να απαντήσετε απλώς επεκτείνοντας την ειδοποίηση που σας εμφανίζει. Μπορείτε ακόμη και emoji να στείλετε στους φίλους σας, ενώ με την προσθήκη της ψηφιακής βοηθού Google Assistant αποκτάτε πρόσβαση στην υπηρεσία Google Smart Reply που προβλέπει πιθανές απαντήσεις και σας επιτρέπει να επιλέγετε μια από αυτές αντί να την πληκτρολογείτε. Ναι καλά διαβάσατε, η Google Assistant έρχεται στο Android Wear 2.0 και υπόσχεται να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους χρήστες στην αλληλεπίδραση με το smartwatch. Άλλωστε πρόκειται για hands-free gadgets και η παρουσία της ψηφιακής βοηθού ενισχύει αυτήν την υπόσταση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles