21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από το #irunmarathon! [ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ UPDATE]

    [UPDATED]

    Η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη στην ίδια την ανταπόκριση του κοινού, αύξησε το ποσό που θα διαθέσει στα 20.000 ευρώ, ήτοι θα χρειαστούν 40.000 posts με το σχετικό hashtag. Το καλό είναι πως αυτά συγκεντρώθηκαν ήδη!

     

    {ακολουθεί το αρχικό άρθρο}

    Από χθες το πρωί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, γιγαντώθηκε η συζήτηση γύρω από το #irunmarathon hashtag στα social media, καθώς πολλοί χρήστες ενημερώθηκαν και άρχισαν να το χρησιμοποιούν, όμως κάποιοι άλλοι υποστήριξαν πως υπάρχει “πλαφόν” στα χρήματα που θα συγκεντρωθούν εν τέλει.

    Για όσους δεν έτυχε να μάθουν τίποτα ακόμη, η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε μια ενέργεια, ονόματι Share Your Love For i-Run, που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου (Κυριακή) και κατά τη διάρκεια της οποίας, για κάθε δημοσίευση χρηστών σε Facebook, Twitter και Instagram που θα περιέχει το #irunmarathon, θα δίνει 0,5 ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου.

    asd

    Ευγενής ο σκοπός, πολύ απλή η συμμετοχή των χρηστών και φυσικά όλοι μας ρίξαμε τον “οβολό” μας, μέσω της Εθνικής Τράπεζας. Όσο για τον “χαμό” που δημιουργήθηκε μετά από μερικές ώρες, όμως, ξεκίνησε από ένα χρήστη του Twitter (@DeafDumpBlin), ο οποίος έψαξε τους όρους συμμετοχής και σε πολύ εμφανές σημείο, αυτοί αναγράφουν τα εξής:

    “Ρητά επίσης αναφέρεται ότι η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων, όπως αυτές θα παρουσιαστούν στο microsite www.i-runmarathon.gr, ανεξάρτητα από την ορισμένη, πιο πάνω ημερομηνία λήξης του Προγράμματος (δηλαδή και νωρίτερα της 8ης Νοεμβρίου 2015).”

    Επίσης, αναφέρεται το εξής:

    “Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας. Ως εκ τούτου, ο συμμετέχων στο Πρόγραμμα, ο ως άνω Οργανισμός ή/και οποιοσδήποτε τρίτος δεν αποκτούν οποιαδήποτε αξίωση έναντι της Τράπεζας για την καταβολή οποιουδήποτε ποσού στον ως άνω Οργανισμό ή σε οποιονδήποτε τρίτο.”

    irunmarathon

    Δε χρειάζεται καν να ανατρέξει κάποιος στους Όρους, αφού η πρώτη παράγραφος αναφέρεται και στην αρχική σελίδα του διαγωνισμού, κάτω από τον μετρητή (που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 2600/10000). Φυσικά τα παραπάνω είναι απόλυτα θεμιτά και νόμιμα, καθώς έτσι έκρινε η τράπεζα και αυτοί ήταν οι συμφωνηθέντες όροι για το πρόγραμμα. Πολλά sites έτρεξαν να αναπαράξουν τυφλά και με κατακριτέους τίτλους τους όρους του προγράμματος, αν και ουσιαστικά η Εθνική δεν προσπάθησε να τους κρύψει ή να “ξεγελάσει” τους χρήστες.

    Όπως και να έχει, εν τέλει 5.000 ευρώ θα φθάσουν στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου, απ’ότι φαίνεται, μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 10.000 δημοσιεύσεων. Which is good. Οπότε, αν δε το έχετε κάνει ήδη, βάλτε κάπου στα status updates σας ένα #irunmarathon, δεν κοστίζει τίποτα! Μη ξεχνάτε να κάνετε “Δημόσια” τη δημοσίευσή σας αλλιώς δεν είναι έγκυρη.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles