20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Αυτό δεν το περιμέναμε… Mehanical gaming keyboard από την OnePlus!

    H OnePlus αν μη τι άλλο τις τελευταίες ημέρες μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς στο event της παρουσίασε πολλά προϊόντα. Και μπορεί όλοι να το είχαμε σίγουρο ότι θα παρουσίαζε τη νέα ναυαρχίδα της: OnePlus 11, όμως αυτό που δεν περιμέναμε (με.. τίποτα), ήταν η ανακοίνωση ενός mechanical gaming keyboard!

    Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας παρουσίασε το OnePlus 81 Pro, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, το οποίο κατασκευάζεται σε συνεργασία με την KeyChron. Ένα στοιχείο του OnePlus 81 Pro είναι ότι δεν διαθέτει numpad, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει ποιοτική κατασκευή από αλουμίνιο CNC, το οποίο φέρνει στο νου τις παλαιότερες συσκευές Oneplus, προσφέροντας μια ξεχωριστή αισθητική που αρέσει στο μάτι. Παράλληλα, τα πλήκτρα διαθέτουν δύο διακριτές αποχρώσεις του γκρι, πιο ανοιχτό στη μέση και πιο σκούρα στα εξωτερικά πλήκτρα, τα οποία συνδυάζονται καλά με το ασημί πλαίσιο αλουμινίου. Με κόκκινο είναι τα πλήκτρα — Esc και Enter, ενώ ένα διαφανές περιστροφικό κουμπί έντασης αν μη τι άλλο τραβάει την προσοχή.

    Μια κομψή βάση σε στυλ ράβδου στο πίσω μέρος είναι μια ωραία πινελιά εδώ, η οποία κάνει το πληκτρολόγιο να ξεχωρίζει. Κάτι που δεν μάθαμε από την OnePlus είναι με ποιους διακόπτες θα κυκλοφορήσει το Keyboard 81 Pro — μόνο ότι θα διαθέτει απτικές και γραμμικές επιλογές. Οι μηχανικοί διακόπτες είναι εναλλάξιμοι. Ωστόσο, μένει να δούμε με ποιους διακόπτες μπορούν να αντικατασταθούν. Δεδομένου ότι είναι ένα πληκτρολόγιο σχεδιασμένο από την Keychron, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι οι μηχανικοί διακόπτες θα είναι είτε από την Gateron είτε από την ίδια την Keychron. Οι φλάντζες/μεμβράνες είναι παρούσες στο νέο πληκτρολόγιο και βοηθούν στην απόσβεση του ήχου του πληκτρολογίου. Ενώ η OnePlus διευκρίνισε ότι δεν προσπαθεί να δημιουργήσει το πιο αθόρυβο πληκτρολόγιο, οι φλάντζες βοηθούν να ακούγεται καλύτερα το πληκτρολόγιό σας.

    Το Keyboard 81 Pro διαθέτει επιλογές ενσύρματης (USB Type-C) και ασύρματης (Bluetooth) συνδεσιμότητας. Αν και η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, η OnePlus δήλωσε ότι το πληκτρολόγιο θα είναι διαθέσιμο για αγορά από τον Απρίλιο του 2023.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles