18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτό είναι το video που έκανε την Google να αγοράσει το Youtube!

    Όταν η Google αγόρασε το YouTube δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ακόμη προσθήκη στο μεγάλο shopping list του τεχνολογικού γίγαντα! Ποια ήταν όμως  η αφορμή της αγοράς που έπεισε την Google να εξαγοράσει αυτή τη μικρούλα (τότε!) startup της Silicon Valley.

    google-youtube-office-interior

    Η απάντηση βρίσκεται στην τεράστια συλλογή του ίδιου του YouTube. Ναι, ένα βίντεο από το YouTube -στην πραγματικότητα μία από τις πρώτες αναρτήσεις της ιστοσελίδας- έπεισε τότε την Susan Wojcicki ότι η Google χρειάζεται το YouTube. Η Wojcicki, τώρα διευθύνων σύμβουλος του YouTube, είχε προχωρήσει τη διαδικασία εξαγοράς του YouTube από τον τεχνολογικό γίγαντα Google για το ποσό των $1,65 δις δολαρίων.

    Εννέα χρόνια πριν, το 2006, η Wojcicki ήταν SVP της Google για το AdSense και το Adwords. Ανέλαβε την ευθύνη για να τρέξει το Google video initiative και να εξετάσει τις επιλογές για να μεγαλώσει το project. Ευτυχώς, έπεσε πάνω σε ένα βίντεο στο οποίο δύο αγόρια από την Κίνα έκαναν lip-syncing το τραγούδι “As Long As You Love Me” των Backstreet Boys.

    Βρήκε το βίντεο εντυπωσιακό και το σκέφθηκε σαν πιθανό τρόπο ψυχαγωγίας, λέει μάλιστα η ίδια: “Αυτό ήταν το βίντεο που με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι Wow, κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο, και δεν χρειάζεται να είναι καν σε στούντιο.”

    Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο το οποίο έγινε η αφορμή πριν αρκετά χρόνια έτσι ώστε η Google να εξαγοράσει το YouTube.

    https://www.youtube.com/watch?v=U3rdBLxsNT4

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles